Tret de sortida a una setmana de l’isard especial

Els 576 caçadors inscrits podran capturar fins a 181 exemplars després d’un recompte rècord que ha evidenciat el bon estat de la cabana

Un grup d'isards localitzat pels banders.
Un grup d'isards localitzat pels banders. Banders

La cita cinegètica més important de l’any viu aquest diumenge la seva primera jornada. Serà una setmana de l’isard ben especial. En primer lloc, per factors externs. És evident que, com altres àmbits de la societat, la crisi sanitària provocada pel coronavirus també influirà en la celebració de l’activitat. Per altra, per les xifres. El recompte realitzat al llarg del mes de juny va confirmar que la cabana està en el millor estat dels darrers anys i això farà que la xifra d’exemplars que es poden capturar sigui rècord.

La setmana s’enceta aquest diumenge i s’allargarà fins al dia 20. Al llarg de les darreres jornades s’han fet tots els preparatius, tant pel que fa a les més de 50 colles que pujaran a la muntanya com als banders, que es desplegaran per garantir que la cita cinegètica es desenvolupa sense incidències. Evidentment, un dels punts a tenir en compte seran les necessàries precaucions per evitar el risc de contagi amb el coronavirus.

El recompte realitzat ara fa unes setmanes van permetre detectar la xifra d’isards més elevada dels darrers anys: 1.234. Aquesta dada evidencia la bona evolució de la cabana, que ha anat en augment exercici rere exercici a partir del virus que la va afectar el 2010 i que, de fet, va obligar a suspendre llavors la cita.

Dos exemplars d'isards divisats aquests dies pels vedats del país.

Relacionat

Rècord de captures permeses per a la Setmana de l’Isard

Arran d’aquesta dada, es va determinar que el nombre d’exemplars que es podran caçar aquests dies serà 181, també el més gran dels darrers anys. A la setmana s’han apuntat un total de 576 caçadors, fet que dona una anella per a cada quatre. El nombre de colles que han demanat l’autorització per sortir a la muntanya supera el mig centenar.

Les previsions meteorològiques també contribueixen a l’optimisme dels caçadors. S’espera bon temps i poca pluja al llarg de tota la setmana.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending