Rècord de captures permeses per a la Setmana de l’Isard

Medi Ambient acorda que es puguin abatre fins a 181 animals, un per cada quatre caçadors, la dada més elevada dels darrers anys després d’un recompte que certifica l’excel•lent estat de la cabana

Dos exemplars d'isards divisats aquests dies pels vedats del país.
Dos exemplars d'isards divisats aquests dies pels vedats del país. BANDERS

Durant la setmana de l’Isard es podran capturar fins a 181 exemplars. Així s’ha acordat en la reunió de la comissió de seguiment de la caça que s’ha celebrat aquest divendres. Això suposa un animal per cada quatre dels caçadors que s’havien inscrit per participar en la tradicional cita cinegètica, que tindrà lloc entre el 13 i el 20 de setembre. Es tracta de la xifra més elevada dels darrers anys.

La decisió s’ha pres després de valorar les dades del recompte realitzat al llarg de juliol pels banders i els mateixos caçadors. Aquest treball ha permès localitzar un nombre també rècord d’isards. Fins a 908 entre els localitzats als vedats de Xixerella, Sorteny i Ransol i els trobats al terreny comú. La dada representa 67 exemplars més que l’any passat i certifica el bon estat de la cabana, que ha mantingut un creixement constant des del norovirus que la va afectar el 2010.

A caçar aquests 181 animals hi aspiraven un total de 576 caçadors. Són els inscrits prèviament i que, ara, s’hauran d’organitzar en colla. Cada quatre tindran una anella. Pel que fa als vedats, s’ha optat per no aprovar cap pla de caça específic, ni a Xixerella, ni a Ransol ni a Sorteny.

On sí que es podrà caçar és al vedat d’Enclar. El recompte va permetre localitzar 80 cabrits i 326 isards. Així, es podran capturar fins a 33 exemplars (32 de selectives més un trofeu mascle). En aquest cas, el període on estarà permès anirà d’octubre fins a gener, però només els dilluns, els dimecres i els divendres.

Les dates previstes per constituir les colles de caça de l’isard són del 24 al 31 d’agost. Cadascuna haurà de ser de quatre caçadors com a mínim. Les captures previstes es repartiran de manera que n’hi hagi una per cada quatre caçadors. En cas que hi hagi captures restants es farà el sorteig d’aquestes el 2 de setembre entre els 123 caçadors que han col·laborat en els censos o que van aportar la mostra orgànica en el pla de caça anterior (l’any passat van ser 83 els caçadors col·laboradors). Les anelles de captura es podran recollir del 9 al 18 de setembre.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending