La tempesta arrasa bona part del bosc entre Anyós i l’Aldosa

El fortíssim vent sostingut que ha afectat la zona aquesta tardat ha tombat un bon grapat d’arbres al costat de la carretera i ha deixat molts més seriosament tocats

https://www.youtube.com/watch?v=Efko-TG9ByM

La tempesta que a primera hora de la tarda ha afectat bona part del Principat ha provocat important destrosses a diferents punts del país. La zona zero, però, ha estat a la Massana. Més concretament les immediacions de la urbanització el Bosquet, situada entre Anyós i la Massana. L’episodi aquí ha estat particularment violent i han patit les conseqüències molts dels arbres del costat de la carretera.

La tempesta ha estat molt virulenta. Així ho evidencien els registres recollits a les diferents estacions meteorològiques del país, com ara una ràfega de fins a 109 quilòmetres per hora a la Tossa d’Espiolets. O els prop de 35 litres per metre quadrats que han caigut al Bony de les Neres.

Un dels punts on aquesta violència meteorològica ha estat més extrema ha estat en aquest punt de la Massana, una zona boscosa situada al costat de la carretera d’Anyós, poc abans d’arribar a l’Aldosa. El fort vent, fortíssim, sostingut durant una bona estona ha provocat serioses destrosses en la vegetació. Molts arbres han acabat caient i a molts altres poc els ha faltat tot i que han quedat seriosament afectats. L’escena posterior a la tempesta és gairebé de zona catastròfica.

A la zona ja s’han desplaçat efectius de bombers per valorar els danys que, afortunadament, han estat només a la vegetació. No s’ha hagut de lamentar desperfectes a cap casa ni, sortosament, cap dany personal. Les imatges, però, evidencien com de fort ha estat, almenys a aquesta zona, el temporal que ha sorprès el país aquest dijous de juny.

Les fonts consultades han descartat que el culpable de les destrosses sigui un esclafit. Així, assenyalen que, en aquest cas, els arbres es trobarien tombats cap a diferents direccions. La teoria més factible en aquest cas és la d’un vent molt potent sostingut durant una llarga estona que els arbres, almenys una bona part, no han pogut resistir.

Comentaris (5)

Trending