La temperatura mitjana de setembre se situa en els 14,6 graus, 1,23ºC per sobre la mitjana climàtica

Pel que fa a les precipitacions, ha estat un mes sec on s’han acumulat fins a 64,9 mm d’aigua en quatre episodis

Registre de temperatures del mes de setembre
Registre de temperatures del mes de setembre

Setembre ha registrat temperatures per sobre de la mitjana climàtica, concretament 1,23ºC, tot i que a final de mes aquestes s'han situat per sota. En global, la temperatura màxima mitjana s'ha situat en 22.1ºC i la mínima en 10.2ºC. Pel que fa a les precipitacions, han estat 30 dies secs, on només s'han registrat 64,9 mm d'aigua en quatre episodis.

Les temperatures continuen sent altes per l’època de l’any en què ens trobem. De fet, Andorra Recerca + Innovació, en el seu informe mensual, especifiquen que aquest setembre la temperatura ha estat 1,23 graus més alta que la mitjana climàtica registrada entre 1981-2010; en concret aquest 2022, el termòmetre ha marcat, de mitjana, 16.5ºC, superant els 14.9ºC. La temperatura màxima mitjana ha estat de 22.1ºC i la mínima de 10.2ºC.

També especifiquen que, a inici de mes, els registres diaris van estar per sobre la mitjana, sent del 5 al 12 el període més càlid amb temperatures que es van enfilar fins als 29 graus, segons les dades recollides a la Central de FEDA. A partir de la meitat del mes, es van començar a normalitzar, amb màximes que no arribaven a 25ºC i mínimes inferiors a 12ºC, mentre que a final de setembre es van situar per sota de la mitjana climàtica.

UN MES SEC

Setembre també s’ha caracteritzat per ser un mes sec. De fet, i segons els registres de la Central, s’han acumulat fins a 64,9 mm de precipitació, repartits en quatre episodis. Els més importants han estat el dia 2 amb 11,2 mm i els dels dies 13 i 14 amb 28 mm. Ja final de mes es van registrar dos nous episodis amb acumulació d’aigua menys rellevant, entre els 8,4 i 7,2 mm. Malgrat aquesta escassetat de pluja, els primers flocs de neu ja s’han deixat veure al Principat amb 2 centímetres a l’estació de Sorteny el darrer dia de mes.

Comentaris

Trending