Tallers a les escoles per conscienciar els estudiants que cal reduir la petjada ecològica

El curs s’ha impartit, fins ara, a 66 estudiants de l’escola andorrana de batxillerat, però es vol arribar al màxim d’adolescents de segona ensenyança i cursos superiors

Alumnes de batxillerat en una prova escrita.
Alumnes de batxillerat en una prova escrita. Altaveu

El ministeri de Medi Ambient a través d’Andorra Sostenible, ha impulsat la creació i difusió d’un taller sobre la petjada ecològica per conscienciar del canvi climàtic i fomentar un millor ús dels recursos naturals. L’activitat es dirigeix a alumnes de segona ensenyança i de batxillerat. S’aprofita per celebrar-la coincidint amb la Setmana europea de l’energia sostenible.

La iniciativa està emmarcada en l’acord de reconeixement de la crisi climàtica i en la declaració de l’estat d’emergència climàtica i ecològica aprovada per unanimitat del Consell General. Per ara, ja s’ha impartit a tres grups de l’Escola Andorrana de Batxillerat de La Margineda, amb la participació d’un total de 66 alumnes. La voluntat és arribar al màxim d’aules de segona ensenyança i batxillerat.

La dinàmica del taller és participativa i es busca que els estudiants aprenguin i reforcin els coneixements sobre les causes i efectes del canvi climàtic al país, així com la petjada ecològica dels seus hàbits diaris i de com millorar l’ús dels recursos naturals per reduir-la. Durant el taller s’expliquen alguns conceptes claus als alumnes, com ara què és la petjada carboni i la petjada ecològica, o bé què s’entén per crisi climàtica.

Per finalitzar el curs, s’exposen les conclusions en grup i a través d’una eina digital participativa els alumnes han d’identificar quins hàbits quotidians contribueixen a reduir la nostra petjada ecològica i a fer front al canvi climàtic. En aquest sentit, tal com declara el professorat “és important fer partícips als alumnes en aquests temes, que vegin casos concrets que podrien ser reals i que siguin ells mateixos els que aportin solucions”.

Etiquetes

Comentaris

Trending