Simulacre per testar el Pla d’actuació per emergència sísmica

L’exercici, habitual per part del departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, es durà a terme a diferents punts del país, amb seu central a Santa Coloma

Comentaris

Un detall del parc central de bombers.
Un detall del parc central de bombers. Toni Solanelles

El pròxim dilluns, 16 de maig, es durà a terme un exercici d’emergència sísmica en el marc del Pla d’Actuació davant un esdeveniment d’aquest tipus. L’actuació es durà a terme en diferents punts del país i la seu central se situarà al Parc de Bombers, a Santa Coloma. Aquesta és una pràctica habitual del departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments per testar els diferents Plans.

Aquest any, un cop finalitzada l’actualització del Pla d’Actuació per emergència sísmica, s’ha volgut avaluar part dels procediments inclosos en aquest document. La renovació de l’antic protocol sísmic es va iniciar a principis del 2021 aprofitant els continguts i experiències compartides en el projecte europeu POCRISC, que han contribuït a adaptar el document a les necessitats i als mètodes actuals d’actuació davant d’una emergència d’aquestes característiques.

Així, durant el matí del dilluns s’activarà el Pla d’Actuació en la seva fase d’emergència davant d’un sisme d’intensitat superior a 5 fortament percebut i que ha ocasionat danys materials i personals. D’aquesta manera, es posarà en marxa el comitè d’emergències i es gestionarà la situació des del centre de comandament principal i les diferents cèl·lules de suport.

L'exercici inclou tasques de rescat, d'assistència mèdica i de suport així com de reallotjament de les persones les llars de les quals s'hagin pogut veure afectades. Les xarxes socials oficials de Protecció Civil, Bombers i Govern, aniran informant de l'evolució de l’exercici indicant en tot moment que és una simulació.

La voluntat d'aquest simulacre és la de revisar l'eficiència dels procediments previstos en el Pla d'actuació específica per emergència sísmica, amb l'objectiu de millorar certs aspectes i donar una resposta organitzada, eficaç i ràpida davant d'una situació d'emergència relacionada amb aquest fenomen.

En aquest simulacre hi participaran el Departament de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, el Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, el Departament de Policia, Andorra Recerca + Innovació, el Servei d'Urgències Mèdiques així com diferents grups de suport com la Creu Roja Andorrana, l’Associació de Treballadors Socials d’Andorra, la Unió Hoteler, Autèntics Hotels d’Andorra i la Unió de Radioaficionats.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending