Silvia Calvó i Marc Rossell participen a la conferència d’Estocolm+50

Els dos representants de la cartera de Medi Ambient han acudit a la trobada que commemora els cinquanta anys de la primera conferencia mundial sobre aquest àmbit

Calvó durant el seu discurs a Estocolm.
Calvó durant el seu discurs a Estocolm.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, juntament amb el secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, han assistit aquest dijous i divendres a la conferència internacional Estocolm+50 que té lloc a la capital sueca. La trobada commemora els cinquanta anys de la celebració de la Conferència de les Nacions Unides al 1972 que va permetre posar, per primera vegada, al centre del debat polític l'acció ambiental i avançar en aquest aspecte.

Durant el seu discurs, la ministra s’ha referit a la necessitat d’impulsar i implantar un canvi de model de consum, ja que l’actual és responsable del 90% de les problemàtiques mediambientals. En aquest punt, Calvó ha explicat que Andorra actualment està a punt d’aprovar una llei que impulsa un nou model d’economia circular que fixa els objectius i accions concretes per lluitar contra el malbaratament alimentari, per reduir la generació de residus i per impulsar un canvi de model de consum.

“Andorra, com a país de muntanya, és testimoni directe de l’impacte que té el canvi climàtic sobre els hàbitats i la petjada que deixa el model de consum a la biodiversitat. Per aquest motiu, treballem per aconseguir la neutralitat carboni el 2050, per incrementar la producció d’energia provinent de fonts renovables així com també aquesta aposta decidida pel nou model d’economia circular”, ha ressaltat Calvó.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending