Sense informes d’impacte ambiental abans de formalitzar el contracte de la concessió de l’heliport

Govern admet que s’està elaborant la documentació que haurà d’enviar-se al comú de la Massana perquè l’aprovi en junta de govern i la posi posteriorment a exposició pública

Una imatge de l'aparcament de Pal.
Una imatge de l'aparcament de Pal. sfga

L’adjudicació de la concessió de l’heliport nacional i la firma del contracte posterior que es va formalitzar amb Heliand i Helicòpters del Nord s’han dut a terme sense que ni tan sols estiguessin redactats els informes relatius a l’impacte ambiental que suposarà la construcció d’aquest equipament al bosc de Pal, al pla de la Caubella. Tot just ara els tècnics del departament de Medi Ambient estan redactant aquests informes.

Així ho han admès fonts oficials del Govern, que han assegurat que no hi ha una data fixada sobre la finalització dels esmentats estudis. Quan aquests estiguin elaborats, s’hauran de trametre, segons les mateixes fonts, al comú de la Massana, per tal que la seva junta de govern, previ pas per la comissió comunal pertinent, els aprovi escaientment i en faci la pertinent exposició pública. També fonts comunals han confirmat aquests passos a seguir, sense que en cap cas s’hagi pogut establir un calendari.

Una imatge de com es projecta l'heliport nacional.

Relacionat

La tala d’arbres associada a la construcció de l’heliport en frena l’inici de les obres

Diverses fonts han considerat il·lògic aquest procediment, en el sentit que no es fes l’exposició pública conjunta. Certament, quan al departament de Transports es va posar a exposició l’única proposta que va rebre sobre l’heliport, que era una síntesi de tot el projecte, àmplia però síntesi, no hi havia cap estudi detallat sobre l’impacte que tindria sobre del terreny. Com a molt alguna pinzellada, alguna referència.

Pere López, a la seu del partit.

Relacionat

El PS exigeix Govern frenar qualsevol obra amb l’heliport fins després de les eleccions

Hi ha ben bé entre tres i quatre hectàrees de terreny que s’han de desbrossar. Aquests detalls, però, haurien de quedar ben perfilats en l’informe mediambiental. I no hi ha molta pressa en fer-lo. O almenys així ho han indicat algunes fonts no oficials, que han assegurat que contrasta la pressió que s’estaria posant des del departament d’Economia i Transports amb la relativa tranquil·litat d’altres departaments governamentals i el comú, que saben que qualsevol tala d’arbres és una qüestió sensible, més a la porta d’unes eleccions.

Comentaris (22)

Trending