El PS exigeix Govern frenar qualsevol obra amb l’heliport fins després de les eleccions

Pere López denuncia la forma de fer “matussera” de tirar endavant el projecte i que no s’hagi fet cap estudi d’impacte ambiental, malgrat la ubicació de la instal·lació en una zona sensible

Pere López, a la seu del partit.
Pere López, a la seu del partit. Pilar Candel

El Partit Socialdemòcrata ha denunciat les formes de fer “matusseres” del Govern amb el projecte de l’heliport nacional a la Caubella. El seu president i candidat a cap de Govern, Pere López, ha denunciat el fet que la iniciativa hagi arribat fins al punt actual sense ni tan sols un informe d’impacte ambiental, un cop conegut que, per tirar-la endavant, caldria fer una “tala massiva” d’arbres. Per això, ha reclamat que no es faci cap més pas fins després de les eleccions i ha deixat clar que la intenció, si les guanyen, és frenar-ho tot per trobar una ubicació més adequada.

“És fruit del desgovern absolut”, ha lamentat López a l’hora de valorar la situació i especialment el fet que, tal com va publicar l’Altaveu, el comú de la Massana i el departament de Medi Ambient han frenat alguns permisos, tenint en compte que comportarien un fort impacte a l’hora de tallar vegetació, davant la pressió que s’intenta exercir per accelerar des d’Economia. “Sembla increïble que es puguin fer les coses de forma tan matussera, però no sorprèn veient com s’han tractat molts projectes”, ha comentat el líder socialdemòcrata, que ha denunciat el fet que “els estudis d’impacte ambiental no s’havien demanat amb caràcter previ”.

Una imatge de com es projecta l'heliport nacional.

Relacionat

La tala d’arbres associada a la construcció de l’heliport en frena l’inici de les obres

I això, lamenta, malgrat l’impacte lògic que pot tenir un heliport. I més a una zona, recorda, sensible com és la Caubella. “Són projectes a treballar des de molts àmbits”, avisa. I el de l’heliport, afirma, “no funciona des de molts punts de vista: l’emplaçament, la seguretat, l’aeronàutic, el mediambiental, els sobrecostos o com s’ha fet la seva adjudicació”.

Per això, avança que la candidatura que lidera, PS SDP +, té la intenció “si guanyem” de “revistar-ho des de tots els àmbits”. I avisa que “hi ha molts números que no el tirem endavant”. Això, deixa clar, s’explicarà de forma clara tant des de la llista nacional com des de la territorial massanenca que, avisa, farà de l’heliport un dels seus cavalls de batalla.

Per això, considera que aquest proper mes hauria de ser d’impàs. “Qualsevol cosa que no faci el Govern, millor”, indica. I és que entén que l’executiu que surti de les urnes “ha de poder tirar-lo enrere per trobar un emplaçament adient per a un projecte que pot ser necessari però no a qualsevol preu i sense tenir en compte els impactes que pot tenir”.

López considera que, ara mateix, “ni dins del Govern hi ha una majoria de gent que pensi que aquest projecte és defensable”. Per això, confia que “la lògica i la prudència dictin que arribarà el nou sense que s’hagi fet res ni talat cap arbre”.

Consultades sobre la qüestió, fonts del comú de la Massana han explicat que el projecte segueix “la seva tramitació” en el marc del departament d’Urbanisme. La previsió és que “quan es disposi de tota la informació i s’hagi passat per comissió i junta de govern” es faci una exposició pública. Per ara, però, no es dona cap temps concret per superar aquests tràmits.

Etiquetes

Comentaris (20)

Trending