La tala d’arbres associada a la construcció de l’heliport en frena l’inici de les obres

Mentre el comú de la Massana i el ministeri de Medi Ambient estan frenant algunes autoritzacions necessàries, Economia ‘colla’ perquè els treballs puguin començar de manera immediata

Una imatge de com es projecta l'heliport nacional.
Una imatge de com es projecta l'heliport nacional.

Al pla de la Caubella i rodalia s’han de talar entre tres i sis hectàrees d’arbres -entre tres i sis camps de de futbol- per poder construir l’heliport nacional. Molt o poc depèn com es vegi però suficient perquè hi hagi un cataclisme evident. Hores d’ara, justament, la tala d’arbres en qüestió està frenant l’inici de les obres, que el ministeri d’Economia voldria que fos una realitat tan aviat com sigui possible. Temen Jordi Gallardo i companyia que un canvi de Govern sense el projecte iniciat pot acabar suposant la paralització del mateix.

Però, per ara, i tot i les pressions ministerials, el comú de la Massana no ha signat les autoritzacions que correspondrien. Tampoc els informes de Medi Ambient serien prou encoratjadors, segons diverses fonts. Per tant, i hores d’ara, els treballs no han pogut començar ni hi ha data tampoc perquè es pugui efectivament posar en marxa. Segons les diverses fonts consultades, la proximitat de les eleccions juga una efecte de doble tall.

Helicòpter aterrant a Engolasters.

Relacionat

L’heliport nacional: del Patapou a la Caubella

Mentre des d’Economia, des del departament que encapçala encara que ara en funcions, Jordi Gallardo, que ha defensat fermament el projecte i els tempos amb què s’ha fet, ‘amagant’ fins i tot que s’hagués ja adjudicat al seu dia la proposta i fent-ho públic força mesos després, hi ha un interès clar que el procés constructiu s’activi d’una vegada i l’actuació sigui irreversible, des d’altres departaments, com el propi comú, estem la factura electoral que podria tenia que a tocar dels comicis es talin arbres. Que es buidi el bosc de Pal.

El Govern ha donat explicacions aquest dijous sobre el projecte d'heliport.

Relacionat

Gallardo vol que l’heliport, “legal i transparent”, es comenci a construir aquest mateix semestre

I aquí rau, segons les fonts consultades, la mare dels ous. Ja al seu dia va portar una forta polèmica la construcció del telecabina de la Massana i la deforestació que es va haver de fer. Però en aquesta ocasió, segurament seria més visible, hi ha molta més sensibilització verda i, alhora, hi ha molta més oposició o controvèrsia respecte de l’equipament heliportuari. Per tant, pel moment, l’estira-i-arronsa manté els treballs aturats tot i les pressions que estaria fent el número 2 governamental.

Comentaris (34)

Trending