Sant Julià projecta una xarxa de calor, dos parcs fotovoltaics i un edifici administratiu sostenible

En algun cas caldrà la col·laboració de FEDA i del Govern per dur a terme accions del pla director del desenvolupament energètic de la parròquia

Comentaris

El cònsol Josep Majoral i el director de FEDA, Albert Moles, aquest divendres a Sant Julià de Lòria.
El cònsol Josep Majoral i el director de FEDA, Albert Moles, aquest divendres a Sant Julià de Lòria. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ha anunciat que el comú treballa en diversos projectes d'energia sostenible. Després de la coberta del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, s'està estudiant la instal·lació de parcs fotovoltaics i que l'edifici El Molí, seu de la corporació i del Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, sigui totalment autònom buscant la diversificació energètica.

Segons el pla director del desenvolupament energètic de la parròquia, les zones per acollir parcs fotovoltaics són a Rocafort, a la zona del cementiri (carretera de Fontaneda). "És un lloc adequat a nivell solar però cal veure si s'hi pot encabir el camp", ha dit Majoral.

L'altre ubicació seria a l'aparcament de Naturlandia a la cota 1.600. Un altre projecte que ha anunciat aquest divendres el cònsol ha estat el de col·laborar amb el Govern i FEDA per aprofitar la massa forestal de la parròquia en una xarxa de calor a l'edifici del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, l'antiga casa comuna i l'escola andorrana. Actualment ja hi ha una caldera de biomassa que alimenta el centre esportiu de la parròquia i l'escola francesa i que esta ubicada al carrer de les Escoles. El comú busca seguir amb el compromís de reduir les emissions de CO2. "Creiem que s’ha d’apostar per projectes innovadors i pioners i amb poca inversió podem obtenir grans resultats", ha assegurat.

Els projectes es duran a terme independentment de la Mútua Elèctrica, una entitat que també té en cartera diversos projectes relacionats amb les energies renovables i que seran presentats durant l'assemblea general de l'empresa pel seu president, Joan Albert Farré.

 

 

Comentaris (2)

Trending