Queixes veïnals a Encamp pel “temperi acústic” dels DJs que actuen per la Festa del Poble

Diversos residents a la zona de l’avinguda Joan Martí han intentat que la policia intercedís perquè la música supera en molt el màxim permès i els concerts duren fins a altíssimes hores de la matinada

https://youtu.be/lDEDdGxcYJc

La primera nit de gresca a Encamp ha esdevingut, per a molts veïns de la zona de l’avinguda Joan Martí i carrers adjacents, el preàmbul i l’avantsala del complicat cap de setmana que creuen que els espera. Enguany, els concerts, en gran mesura actuacions de DJs, estan programats a l’aire lliure. I aquesta nit, matinada de fet, han pogut comprovar els efectes, afirmen, del “temperi acústic” que temen que durarà cada jornada festiva.

Per això diversos veïns que han mostrat el seu malestar i la seva queixa pel fet que les actuacions musicals sobrepassin, i de molt, el màxim de decibels que preveu la normativa acústica, i que ho faci fins a altíssimes hores de la matinada, han intentat aquesta matinada que la policia intervingués. Sense èxit. Segons els veïns, els agents haurien al·legat tres justificacions. Una, la festa està autoritzada pel comú. Segon: la policia no disposa de mesuradors acústics. I, tres, el millor és que es denunciï la situació davant el ministeri de Medi Ambient al·legant la vulneració de la normativa que regula els impactes acústics.

“El problema és que aquestes denúncies no es poden formular fins dilluns”, han lamentat alguns dels veïns que lamenten la situació. Fins ara, els concerts es feien a la Sala de Festes, degudament insonoritzada, però per evitar concentracions en un espai cobert, interior, s’ha preferit fer-ho a l’aire lliure. “I estaria molt bé si no fos perquè hi ha molts veïns de l’avinguda que l’endemà de cada concert treballen. O, fins i tot, perquè joves que preparen exàmens” i necessiten descansar.

Alguns dels veïns que han mostrat el seu malestar han admès que “és obvi que s’ha de poder fer festa. Però també s’ha de respectar el descans dels veïns. I l’equilibri necessari que s’hauria de buscar és impossible de trobar-lo si hi ha actuacions l’inici de les quals estan programades per més enllà de les 3 de la matinada”. I, per acabar-ho d’adobar, lamenten que, com la nit passada, hi haurà moments que hi haurà més gent als balcons maleint els concerts i el fet de no poder dormir que no pas ciutadans realment gaudint de les actuacions.

Etiquetes

Comentaris (25)

Trending