El programa Escola Verda es remodela creant grups de treball amb docents de diversos centres

L'objectiu és compartir iniciatives i accions, i permetre també complir amb els punts establerts a l’Acord de reconeixement de la crisi climàtica i de declaració de l’estat d’emergència ecològica.

Comentaris

Els participants en l'acte d'aquest dilluns d'Escola Verda.
Els participants en l'acte d'aquest dilluns d'Escola Verda. SFGA/J.A.VILADOT

El programa Escola Verda continua avançant per potenciar-se i generar nous continguts. S’ha decidit crear grups de treball formats per docents de diferents escoles per abordar temàtiques concretes i ntercanviar sinergies. La iniciativa vol promoure la comunicació per a compartir iniciatives i accions, i permetre complir amb els punts establerts a l’Acord de reconeixement de la crisi climàtica i de declaració de l’estat d’emergència climàtica i ecològica. Així ho han explicat, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla,

Vilarrubla ha dit que és un projecte molt consolidat tot recordant que es va posar en marxa l'any 2010. Hi participen totes les escoles públiques i pel que fa a la privada, la British School ja ha iniciat els tràmits per adherir-se. Per a la ministra, "l'important és que a més d'arribar als escolars arribem també a les seves famílies. Quan els nens arriben a casa i demanen que es recicli, tenen més força a vegades que qualsevol campanya que poguem fer els aduts".

El projecte es vol remodelar "per fer-lo cada vegada més exigent" en paraules de la ministra. S'han fet uns tallers més monogràfics dedicats a la mobilitat i al compostatge. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibitat, Sílvia Calvo ha dit que l'objectiu és conscienciar i formar les noves generacions. "Estem treballant amb una nova dinàmica amb aquestes taules de treball i temes com l'economia circular, el malbaratament alimentari i aspectes lligats a la prevenció de residus.

S'han entregat 32 guardons, a diversos centres dels tres sistemes educatius per als projectes impulsats durant el curs 2021-22 que reconeixen la continuïtat del compromís d’aquestes escoles amb el projecte Escoles Verdes. Els diferents grups temàtics impulsats tracten temes com els residus i reciclatge, l’hort escolar i el compostatge i la mobilitat. El primer cas tracta sobre els residus que es generen a l’escola i com reduir-los a partir d’un bon coneixement de reciclatge i fomentant la reutilització de material escolar així com reduir la utilitzacióde paper.

En el segon grup s’ha abordat la motivació de l’alumnat, climatologia i què plantar a més de com fer compostatge. Finalment, en l’últim grup es treballa la realització d’ un pla de mobilitat compartint maneres de fer i accions que es poden adoptar a les diferents escoles. En cadascun dels grups hi ha pres part tècnics del ministeri de Medi Ambient i del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior per donar suport i consells als diferents centres escolars.

A més de la creació dels grups temàtics, enguany també s’ha treballat per incorporar de cara al proper curs escolar un nou taller d’economia circular. El taller està adreçat als alumnes de segon cicle de secundària i batxillerat i permet acostar-los les diferències entre l’economia lineal i circular, així com també la proposta de quatre reptes per promoure la participació de l’alumnat.

Comentaris

Trending