Primera jornada de la setmana de l’isard sense incidents

La Federació de caça assenyala que hi ha hagut molts albiraments, però que les colles han preferit escollir bé les peces i hi ha hagut pocs trets

Isards a les muntanyes durant la setmana del 2021.
Isards a les muntanyes durant la setmana del 2021.

La primera jornada de la setmana cinegètica de l’isard ha conclòs amb satisfacció per part de la Federació de Caça i Pesca (Facip). Al llarg del dia, sortosament, no s’ha hagut de lamentar cap incident i tampoc cap infracció, tot ha funcionat amb normalitat. Hi ha hagut un elevat albirament d’animals, però s’han fet pocs trets. Els caçadors prefereixen escollir bé les peces i observar l’activitat dels animals per als pròxims dies.

No s’han tingut incidents, però tampoc han ressonat molts trets a la vall. Així ho ha confirmat el president de la Facip, Josep Maria Cabanes. El bon temps ha acompanyat els caçadors durant la primera jornada de la setmana de l’isard. Hi ha hagut sol i temperatures adequades al campament i els voltants. S’han pogut veure força animals, “i estem molt contents”.

Tot sembla tenir els components adequats per a tenir un bon recompte de peces, però ben al contrari, els caçadors, assegura Cabanes, “han estat prudents i han preferit esperar”. La seva colla, explica, ha aconseguit un animal. La resta, encara no se sap. El motiu principal pel qual no s’han fet molts trets ha estat, com ja havia comentat anteriorment el president de la Facip a l’Altaveu, que l’elevat nombre d’exemplars permet que es puguin escollir els isards adequats, “i no tirar per tirar”.

Isards durant la setmana cinegètica de l'any passat.

Relacionat

Comença amb bones expectatives i rècord d’exemplars la setmana de l’isard

Cabanes explica que “s’han vist molts exemplars joves i femelles amb les cries, però aquest no és el nostre objectiu, nosaltres volem que continuï creixent el nombre d’isards”. Per tant, la decisió gairebé general ha estat la de fer una tria exhaustiva dels tirs que es feien. Mascles grans, se n’han vist menys. Principalment, perquè surten menys a sovint a menjar, al contrari que les cabres que tenen cabrits.

Per als pròxims dies es tenia una previsió meteorològica que no era, en un principi, gens encoratjadora per als caçadors. S’esperava força pluja. Cabanes, però, explica aquest diumenge que això ha canviat, i que s’esperen tempestes més suaus que no haurien d’interferir massa en l’activitat de les colles, que podran sortir per la vall de forma pràcticament normal, i aconseguir “bones peces”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending