Nova nit tropical prèvia a un dia d’intensa calor

A l’observatori de la Comella s’ha batut el rècord amb la mínima més elevada des del 2007 i fins a nou estacions més han superat els 20 graus; durant la jornada a Andorra la Vella es preveu que s’arribi als 36

Mapa de temperatures mínimes de la passada nit.
Mapa de temperatures mínimes de la passada nit.

L’avís fa dies que s’havia donat i no s’ha fallat. La calor torna a ser intensa a Andorra. I no només a les hores centrals del dia. També, de nit. Fins a tres estacions meteorològiques han registrat la passada matinada una mínima superior als 20 graus. És a dir, tropical. De fet, a la de la Comella s’ha batut un rècord. Des del 2007 no es registrava una temperatura mínima tan elevada.

Les previsions s’han complert i una nova ratxa de calor afecta de ple el país -de fet tot la península ibèrica-. La passada matinada, les mínimes no han baixat gaire, i, en alguns punts del país, han estat força elevades. Segons el servei de meteorologia, a l’observatori de la Comella ha fregat els 22 graus (21,9), una dada que és la més alta des del 2007.

Altres zones del país no s’han escapat de la nit tropical. A Engolasters, s’ha arribat a 21,6 i al Bony de les Neres, a 21,8. També ha estat alta la mínima a Setúria, amb 21,5. En total, fins a deu estacions del Principat han superat els 20 graus.

Nit tropical... i dia tòrrid el que s’espera. Segons s’informa des del servei de meteorologia, les altres pressions mantindran al llarg de tota la jornada l’estabilitat i el domini del sol. S’espera que sigui el dia més càlid de la setmana. A Andorra la Vella s’espera que la màxima pugui arribar als 36 graus.

Comentaris

Trending