Nova campanya per avaluar el grau d’afectació de la papallona del boix

S'han col·locat diverses trampes en boscos de Sant Julià de Lòria i d'Andorra la Vella, que es visiten setmanalment, per poder dur a terme el monitoratge

Comentaris

Una investigadora de l'AR+I amb una de les trampes.
Una investigadora de l'AR+I amb una de les trampes. AR+I

Andorra Recerca i Innovació (AR+I) ha col·locat en boscos de Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella diverses trampes, que es visiten setmanalment, per poder dur a terme el monitoratge de la papallona del boix. L'objectiu és poder conèixer quina fenologia adopta en territori pirinenc. La fenologia és la ciència que estudia la relació entre els factors climàtics i els cicles dels éssers vius.

Aquest és el cinquè any que s'avalua el grau d'afectació per la invasió de Cydalima a Andorra. Les trampes estan instal·lades al solà de Sant Julià - Fontaneda i a Enclar. Es demana a la població no tocar les instal·lacions, que passen desapercebudes, per no alterar els mostrejos. 

Segons informa l'AR+I per mitjà de les xarxes socials, la papallona del boix, Cydalima perspectalis, és una espècie invasora. Prové de l'est asiàtic i la seva arribada a Europa està datada al 2007 (al 2014 per primer cop a Catalunya, on ha tingut una propagació molt agressiva i notòria).

La seva observació regular a Andorra no ha sigut fins fa un any, sense causar afectacions als boixos, arbust del qual les erugues s'alimenten voraçment arribant a una defoliació general que pot arribar a causar la mort de l’arbust. Cal tenir en compte que el boix és un arbust molt comú al Pirineu.

Comentaris

Trending