Nit tropical amb temperatures mínimes de rècord en un juliol

L’estació meteorològica de la Margineda ha registrat la mínima més elevada amb 21,2 graus, seguida de la del Roc de Sant Pere i la de la Central hidroelèctrica de FEDA

Mapa de temperatures a aquesta hora
Mapa de temperatures a aquesta hora

Dues estacions meteorològiques del país han registrat les temperatures mínimes més altes en un mes de juliol a Andorra. Es tracta de les de la Margineda, el Roc de Sant Pere. Totes dues han viscut una nit tropical amb el mercuri superant els vint graus a les que cal afegir la de la Central hidroelèctrica de FEDA.

Alguns els ha costat dormir aquesta passada nit per culpa de la calor. Segons explica el Servei Meteorològic, s’han registrat temperatures mínimes de rècord en un mes de juliol al país en dues de les estacions meteorològiques que hi ha repartides pel territori. La mínima més elevada ha estat a la de La Margineda amb 21,2 graus, mentre que la del Roc de Sant Pere el mercuri s’ha quedat en 20,7. Per la seva part, a l'estació de la Central hidroelèctrica de FEDA s'ha arribat als 20,2 graus. Es tracta també de les primeres nits tropicals en aquestes estacions durant un mes de juliol.

Les previsions indiquen que de cara a l’inici de la setmana vinent les altes pressions que hi ha sobre el Mediterrani i el nord d’Àfrica comportarà un augment de les temperatures amb màximes per sobre del què és habitual per aquesta època de l’any. El dia més calorós serà dimarts amb màximes que poden arribar als 37 graus a Andorra la Vella, 33 a 1.500 metres i 22 al Pas de la Casa. Tot i això, es preveu que les temperatures mínimes es quedin als 18 graus a la capital i als 13 a 1.500 metres.

 

Comentaris (1)

Trending