La nevada tardana deixa gruixos de fins a 16 centímetres en 24 hores

Les previsions apunten que aquest diumenge i fins al dilluns es mantindran les precipitacions a la zona nord del país i per sobre els 1.800 metres però de caràcter més feble i intermitents

Comentaris

La zona del Pas de la Casa, aquest matí.
La zona del Pas de la Casa, aquest matí. Grandvalira

No es pot dir que dir pas que la nevada tardana que ha afectat zones altes del nord del país des del divendres al vespre hagi estat anecdòtica. Al contrari, al llarg d’aquests dos dies, ha deixat gruixos destacables. Més tenint en compte que la primavera està força avançada. En molts punts del país s’han superat els deu centímetres. Aquest diumenge i el dilluns es preveu que es mantinguin les precipitacions, però seran de caràcter més feble i intermitents.

L’episodi de neu, doncs, encara s’allargarà una mica. Va començar divendres per culpa d’un embossament d’aire fred que encara es manté sobre el Principat i, especialment el dissabte, va fer caure neu de forma abundant. Principalment a les zones del nord del país i a partir de 1.800 metres.

El resultat? Doncs segons les primeres dades facilitades pel Servei de Meteorologia, són molts els punts on s’han complert les previsions de gruixos. En només 24 hores, per exemple, a la Solana s’han recollit tretze centímetres o 16 a les fonts d’Arinsal. Més enllà de les xifres fredes, les imatges són encara més espectaculars, com ara les compartides per les estacions. El paisatge és més digne de ple febrer que no pas de mitjans de maig.

Les previsions apunten que les precipitacions es mantindran al llarg d’aquest diumenge i fins al dilluns. Seran, però, de menys rellevància que les del dissabte. Més febles i més intermitents.

La nevada no ha tingut, però, especial afectació a la xarxa viària. En les darreres hores, només s’ha hagut d’activar la fase groga per accedir a Arcalís. Aquesta s’ha aixecat al matí.

Etiquetes

Comentaris

Trending