La neu fa acte de presència a les cotes altes del país

Les precipitacions afecten sobretot la zona nord d’Andorra i són en forma sòlida a partir dels 1.700 o 1.800 metres d’altitud; s’espera que la situació s’allargui encara durant tot el dissabte

Comentaris

La zona del Tarter ha quedat ben emblanquinada.
La zona del Tarter ha quedat ben emblanquinada. Grandvalira

Nevada tardana però abundant la que s’està registrant aquest dissabte a les cotes altes de la zona nord del país. Tal com s’havia previst, l’embossament d’aire fred que s’ha situat sobre el Principat està deixant precipitacions a diferents punts d’Andorra. I a partir d’entre 1.700 i 1.800 metres de cota, aquestes estan sent en forma sòlida, fet que ha provocat que alguns espais presentin un paisatge més habitual de ple hivern.

La neu ha tornat i amb relativa força, malgrat ser mitjan de maig. Les precipitacions que van començar ja al llarg de la tarda del divendres han continuat durant la matinada i el matí. Afecten especialment la zona nord i, com es remarca des del Servei de Meteorologia, són en forma sòlida a partir dels 1.700 o 1.800 metres.

Això vol dir que estan afectats punts el Tarter, Sorteny o el Pas de la Casa. Lògicament, també el port d’Envalira, on durant una bona estona s’ha hagut d’activar la fase groga per la presència de neu a la calçada, ara ja neta.

port d'envalira nevat maig
El port d'Envalira.

La previsió marca que al llarg de tot el dissabte es mantindrà aquesta inestabilitat, tot i que al centre i el sud el predomini serà del sol. Ara bé, a la zona nord, hi haurà pluja i, a cotes altes (a partir dels 1.800 metres) neu. De fet, s’estima que a 2.500 metres es poden acumular gruixos de 20 centímetres. De moment, una dada que es té és la registrada a Sorteny, amb cinc.

Etiquetes

Comentaris

Trending