Medi Ambient denuncia a la policia un acte vandàlic al refugi de Cabana Sorda

Uns desconeguts van forçar el pany del lavabo i hi van abocar grans quantitats de brossa, fets que se sumen als grafits pintats ara fa unes setmanes a les parets

https://www.youtube.com/embed/oWuoDdFy3k8

El refugi no guardat de Cabana Sorda ha patit importants desperfectes a conseqüència dels actes vandàlics realitzats per uns desconeguts. Entre ells, s’ha trencat el pany del lavabo i, a dins, s’han abocat grans quantitats de brossa. Des del ministeri de Medi Ambient s’han denunciat els fets a la policia i, a més, el cos ha optat per intensificar la vigilància en aquests espais, tant per evitar noves bretolades com per controlar trobades festives que puguin suposar un risc de contagi del coronavirus.

Arran de les tasques de manteniment i control periòdic que es fan als refugis de muntanya, membres del ministeri van constatar els desperfectes que s’havien produït al de Cabana Sorda, al qual s’hi accedeix des de les bordes d’Incles. En concret, es va trencar el pany del lavabo i a dins s’hi van abocar grans quantitats de brossa. Aquests fets se sumen als grafits a les parets que es van fer fa unes setmanes grafits.

La policia farà inspeccions periòdiques a refugis i zones de muntanya per mirar d’evitar fets similars així com trobades multitudinàries que puguin ajudar a l’expansió del coronavirus

L’actuació del personal del manteniment dels refugis ha permès que l’espai hagi recuperat ja el seu estat òptim perquè els excursionistes que s’hi desplacin puguin fer-ne un ús adequat. A més, des del ministeri s’ha avisat que es presentarà denúncia a la policia tant per evitar fets similars com perquè s’investigui quins han estat els autors i, si es troben, que se’ls pugui reclamar el cost de la reparació de les destrosses.

En aquest cas, s’entén que és d’aplicació la Llei de Residus per abocament de brossa en territori expressament no autoritzats. Això podria suposar una multa d’entre 3.000 i 15.000 euros.

Des del Govern s’ha volgut recordar a la població que cal fer un ús adequat i respectuós de totes i cadascuna de les infraestructures públiques perquè tothom en pugui gaudir en les millors condicions. A més, i a causa de la situació provocada per la Covid-19, es remarca que cal evitar trobades multitudinàries sense les mesures de seguretat escaients que puguin afavorir la transmissió del virus. En aquest sentit, i per tal de prevenir aquestes situacions, el cos de policia realitzarà inspeccions periòdiques en aquestes zones de muntanya.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending