El juliol més calorós des del 1934

Dels 31 dies que té el mes, 14, de forma consecutiva, es van estar en llindars d'onada de calor

Registre de la temperatura mitjana del mes de juliol.
Registre de la temperatura mitjana del mes de juliol.

Amb una temperatura de 38,7ºC, el juliol del 2022 ha estat el més càlid des del 1934. Així ho ha notificat el Servei Meteorologia que ha indicat que dels 31 dies, un total de 14 s'ha estat dins dels llindars d'onada de calor. D'altra banda, les pluges del darrer dia de juliol, van deixar registres irregulars a la part sud del país.

El mes de juliol ha estat el més càlid des que es tenen registres el 1934. Així ho han indicat des del Servei Meteorològic a través de les xarxes socials on apunten que la màxima ha estat de 38,7ºC, registrada el 16 de juliol a Borda Vidal; així com que s’ha estat 17 dies consecutius per sobre del percentil 95 a l'estació Central de FEDA o 14 dies consecutius d'onada de calor, en superar el percentil 98.

De mitjana, amb 24 graus, també és la més alta registrada des que es realitzen els registres. S'ha de remuntar fins al 2015 per trobar la temperatura més similar, tot i que inferior, amb 23,3.

D'altra banda, les pluges registrades diumenge al migdia i a primera hora de la tarda van deixar acumulacions irregulars centrades a la meitat sud. D'aquesta manera es van registrar 5,1 mm a la Comella, 5 al Roc de Sant Pere, 3,2 mm a Aixàs o els 12,4 a la Borda Vidal. Una pluja benvinguda que permet refrescar els boscos, tot i que no resol la manca de precipitacions en els darreres mesos.

 

 

Comentaris

Trending