S’incrementen els preus d’adopció a la gossera i gatera

El Govern ha apujat el cost d’acord amb l’IPC i, en el cas d’un gos adult, serà de 190 euros, mentre que en el cas d’un gat serà de 120 euros, sempre incloent esterilització, passaport i vacunes

Una imatge de la gossera.
Una imatge de la gossera. arxiu

El Govern ha pres la decisió d’actualitzar els preus públics aplicables als serveis prestats pel departament d’Agricultura, concretament aquells oferts a la gossera i gatera oficial. Específicament, als que corresponen a l’adopció i cessió dels animals que s’hi troben a les instal·lacions. El cost s’ha apujat d’acord amb l’IPC. En el cas d’una adopció d’un gos adult costarà 190 euros, mentre que en un gat serà de 120 euros. Sempre s’inclourà esterilització, passaport i vacunes.

L’objectiu és actualitzar els preus públics de determinats serveis prestats a la gossera i gatera oficial. D’aquesta manera, es pretén adaptar-los a l’increment dels costos que s’ha experimentat des de la darrera revisió i que en l’actualitat condicionarien, en gran mesura, les despeses variables inherents al seu funcionament correcte. D’aquesta manera, el Govern assenyala que la revisió s’ha fet tenint en compte les necessitats manifestades per les associacions que la gestionen.

Així, s’ha decidit actualitzar els preus públics aplicables a la gossera i gatera oficial en relació a les prestacions relatives a la cessió i a l’adopció d’un animal amb l’objectiu de poder cobrir millor els costos associats a aquests conceptes. En definitiva, s’incrementen d’acord amb l’IPC i s’equiparen les tarifes del preu públic de les cessions d’un gos adult i d’un cadell perquè es considera que requereixen les mateixes atencions. El preu públic serà, en el cas de l’adopció 190 euros, de la cessió d’un gos adult 139 euros i d’un cadell de gos, 48.

Aquest preu inclou l’esterilització o la castració de l’animal, la seva identificació (implantació del transponedor o xip i producció del passaport oficial respectiu), així com l’administració de les vacunes per assegurar la deguda protecció dels animals per prevenir que es puguin infectar enfront determinades malalties que poden comprometre el seu estat de salut o la dels seus congèneres, o fins i tot en algun cas la salut humana.

Així mateix, en el cas de la gatera, el cost d’adoptar un gat adult serà de 120 euros, mentre que el d’un cadell, de 60 euros. També es té en compte l’esterilització o la castració de l’animal, la seva identificació (implantació del transponedor o xip i producció del passaport oficial respectiu), així com l’administració de les vacunes corresponents.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending