Govern promou els canvis que suposarà una llei, la d’economia circular, que encara no està aprovada

Durant tota la setmana es faran activitats arran de la celebració, aquest diumenge, del Dia mundial del Medi Ambient

Aquest diumenge se celebra el Dia mundial del Medi Ambient.
Aquest diumenge se celebra el Dia mundial del Medi Ambient. ANDORRA SOSTENIBLE

La llei d’economia circular no està encara aprovada. Encara s’està tramitant. Però sabedor del seu poder i força parlamentària, el Govern ja en promou, fil per randa i sense el degut respecte al poder legislatiu, tots els canvis que aquest text legislatiu comportarà. Sense manies. Sense embuts. La presentació, aquest dimarts, de la campanya de comunicació d’Economia Circular que ha impulsat el ministeri de Medi Ambient per fer difusió del canvi de model que impulsa la nova eina legislativa és la primera d’un conjunt d’activitats previstes.

En efecte, aquest diumenge se celebra el Dia mundial del Medi Ambient. I el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, juntament amb Andorra Sostenible, han organitzat un seguit d’activitats que es desenvoluparan al llarg de la setmana. El lema d’enguany marcat per l’ONU és ‘Una sola Terra’, un eslògan carregat de simbolisme perquè va ser el mateix que es va utilitzar en la Conferència d’Estocolm del 1972 i que es recupera cinquanta anys després.

S’han organitzat un seguit d’activitats per promoure els hàbits sostenibles i conscienciar a la ciutadania de la importància de cuidar el planeta i tot l’entorn natural que l’envolta. D’aquesta manera, el Govern se suma un any més a la celebració del dia mundial amb la Setmana del Medi Ambient, que tindrà lloc del 5 al 13 de juny. La setmana arrencarà, s’ha dit, aquest dimarts amb la presentació de la campanya de comunicació d’Economia Circular que ha impulsat el ministeri per fer difusió i donar a conèixer totes les novetats i el canvi de model que impulsa la nova eina legislativa.

Cartell setmana medi ambient v2

El dimecres 8 es presentarà, conjuntament amb el l’Andorra Esports Clúster, la nova guia didàctica que explica de forma planera i entenedora el Reglament de grans esdeveniments en el medi natural perquè el sector li sigui de fàcil aplicació. El text, que es va presentar el passat octubre, estableix que qualsevol esdeveniment que aplegui més de 300 persones, comptant assistents i organitzadors, que se celebri al medi natural haurà de complir unes condicions específiques per minimitzar i corregir qualsevol impacte sobre l’entorn. El reglament desenvolupa la Llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge i té impacte per aquells grans actes de caire esportiu, festiu, cultural o de qualsevol altre que es desenvolupi en el medi natural i que el puguin afectar.

Juntament amb el comú d’Escaldes-Engordany el dijous es durà a terme l’entrega de premis del concurs d’iniciatives ambientals 2021-2022 que reconeixerà i donarà visibilitat als projectes i accions que es duen a terme al país en matèria ambiental. El divendres 10 es donarà a conèixer els guanyadors del concurs de fotografia de l’aigua i el dilluns 13 es celebrarà el fòrum d’Escoles Verdes.

El dissabte 11 de juny s’ha reservat per impulsar la Festa del Medi Ambient que aplegarà un conjunt d’actes al Prat del Roure. A més, durant tota la setmana, es distribuiran embuts per reciclar oli usat a les escoles verdes del país. Més enllà dels centres educatius, tothom que vulgui podrà anar a buscar a les oficines d’Andorra Sostenible petits contenidors per poder reciclar cartró/paper i envasos a casa, en oficines o en qualsevol altre espai.

Etiquetes

Comentaris

Trending