Govern posa fi a la limitació d’activitats turístiques a la zona del roc del Quer

Casal assegura que els tècnics de la unitat de fauna del ministeri de Medi Ambient i els banders han constatat que la nidificació del falcó pelegrí i del trencalòs “no han prosperat” i per tant, s’ha decidit deixar sense efecte el decret aprovat a principis de mes

Comentaris

El mirador del roc de Quer.
El mirador del roc de Quer. T. S.

El consell de ministres ha decidit aquest dimecres deixar sense efecte el decret que havia aprovat a principis de mes i que limitava algunes activitats turístiques i de lleure a la zona del roc del Quer. Segons ha explicat el ministre portaveu i titular de Medi Ambient, Guillem Casal, els tècnics de fauna i els banders han constatat que la nidificació de falcó pelegrí i trencalòs que s’havia detectat “no ha prosperat” i per tant, s’ha decidit “tornar a la normalitat”.

Aquest mateix dimecres a la tarda s’ha publicat al BOPA el decret que deixa sense efecte l’anterior normativa que obligava al comú a adoptar mesures per protegir la nidificació d’aquestes especies d’aus que es troben en perill d’extinció. Concretament s’havien tancat les vies ferrades del roc de Quer, la de la canal de Mora i totes les variants existents, i es demanava al comú que senyalitzés els accessos per evitar eventuals molèsties a les aus.

En segon lloc es va prohibir sobrevolar amb aeronaus tripulades o no tripulades, pilotades remotament, la zona compresa entre el riu Valira d’Orient, la carretera CS-240, de Canillo a Ordino, el riu de Mereig i el riu de Montaup, si bé se n’excloïen els vols d’emergència dels bombers.

Finalment, s’establia que les activitats turístiques organitzades al mirador del roc del Quer, s’obligava al comú prendre les mesures necessàries per evitar pertorbacions per part dels usuaris del mirador, amb l’objectiu de limitar el soroll excessiu a la zona de la plataforma.

Es preveia que les mesures serien d’aplicació fins al 30 de juny. Aquest dimecres, però, s’ha anunciat que els tècnics de fauna i els banders han constatat que la nidificació “no ha prosperat” i per tant, s’ha aprovat un nou decret, que deroga l’anterior per “tornar a la normalitat”. De fet, segons consta en la publicació del BOPA, el decret entra en vigor al mateix moment de ser publicat al BOPA.

Comentaris (4)

Trending