El Govern fomenta el sector primari amb el pagament de diferents ajuts

Les quanties s’han atorgat a diferents explotacions ramaderes, d’una banda a la bonificació del benestar animal, i de l’altra al manteniment del medi natural

Autoritats i ramaders al pla on s'ha fet el sanejament.
Autoritats i ramaders al pla on s'ha fet el sanejament.

Aquest dimecres es va aprovar el pagament pels diferents ajuts a la bonificació del benestar animal de les explotacions ramaderes bovines, així com al manteniment del medi natural. S’han atorgat gairebé 200.000 euros a diferents explotacions i l’objectiu és fomentar les pràctiques agrícoles i ramaderes tradicionals i els productes de qualitat controlada.

Les subvencions al sector primari atorgades pel Govern en el marc de Llei d'agricultura i ramaderia busquen promoure les pràctiques agrícoles i ramaderes tradicionals de muntanya i contribueixen, a través de l’activitat del sector, a millorar i mantenir el paisatge i a conservar la biodiversitat, així com prevenir els riscos naturals que poden afectar al medi natural.

D’aquesta manera, el Govern ha atorgat a 39 explotacions ramaderes bovines els ajuts a les bonificacions del benestar animal per un import de 125 mil euros, destinats a les explotacions que apliquen mesures per garantir el benestar animal des del naixement fins al sacrifici, amb la voluntat d’obtenir un producte final de més qualitat, més eficient i sostenible.

També s’ha aprovat el pagament per un import total de 42.083,63 euros als ajuts a 8 explotacions ramaderes per a l’any 2022, al foment de pràctiques agràries específiques per al manteniment del medi natural i més concretament per al manteniment de la biodiversitat vegetal. Aquests ajuts bonifiquen les explotacions que implementen pràctiques que permeten la conservació dels valors paisatgístics i culturals i afavoreixin la conservació de les comunitats vegetals representatives.

Comentaris (1)

Trending