Govern considera que AD.HOC “posa el carro davant els bous” acudint a la Unesco

El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica troba “legítim i enriquidor” el debat obert pel moviment ciutadà en relació amb el reconeixement de Reserva de la Biosfera però creu que Andorra té “els actius i els atractius”

Imatge de la reunió de poble aquest dijous a Sant Julià.
Imatge de la reunió de poble aquest dijous a Sant Julià. Bru Noya

“L’intercanvi de parers és positiu i estem oberts a continuar-ne parlant” perquè “el debat és enriquidor”. Així s’ha expressat el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, en relació amb el posicionament del moviment ciutadà AD.HOC i la seva petició a la Unesco per tal que Andorra no sigui reconeguda com a país Reserva de la Biosfera. De fet, Galabert ha assegurat que “nosaltres pensem que potser s’està posant el carro davant dels bous” perquè, per ara, encara no s’ha tramès cap dossier a l’organisme internacional.

Galabert és un dels càrrecs institucionals que compareix cada cop que hi ha una reunió de poble per explicar el projecte de Reserva de la Biosfera. Són reunions amb molt poc requesta i que, sovint, sols reuneixen els càrrecs electes de la localitat on es fa la trobada. Aquest dimecres a Sant Julià eren tot just quinze persones. A Encamp, la setmana passada, el secretari d’Estat ha explicat que hi va haver una mica de debat en relació amb el posicionament d’AD.HOC. “Un debat molt interessant”, segons Galabert.

Audrey Azoulay, directora general de l'Unesco.

Relacionat

Mobilització ciutadana per demanar a la Unesco que no avali Andorra com a reserva de la biosfera

De fet, el número 2 del ministeri d’Economia ha explicat que no s’ha tramès cap dossier cap a la Unesco sol·licitant el que es pretén i que, en tot cas, quan es faci, seran els serveis d’aquest organisme internacionals els que hauran de valorar “si som mereixedors de la distinció o no ho som”. Per tant, el posicionament d’AD.HOC “queda en el marc de les opinions més enllà de la notorietat i del titular d’arribar a comunicar a la Unesco que no som mereixedors de la distinció”.

Marc Galabert ha defensat que “el debat és enriquidor i tan debò es pugui donar en més fronts d’una manera constructiva”. Tot i estar “oberts a qualsevol debat, perquè la Reserva de la Biosfera també és això”, el secretari d’Estat ha afirmat que el Principat té “actius i atractius que poden ser susceptibles” amb el reconeixement per part de la Unesco.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending