FEDA estableix un nou rècord de producció d’energia hidroelèctrica

La central hidroelèctrica ha superat la xifra de 115,8 GWh que es va assolir l’any 1997 i espera acabar el 2020 prop dels 120 GWh

Seu central de FEDA.
Seu central de FEDA. FEDA

La central hidroelèctrica de FEDA ha superat aquest dimarts el seu rècord històric de producció, arribant als 116 GWh d’energia 100% renovable. Aquesta xifra esdevé el màxim de producció que ha assolit mai la central i s’ha aconseguit “gràcies a les condicions climàtiques d’aquest any, però també al fet que les inversions i el manteniment dut a terme en la infraestructura al llarg dels anys han permès que aquesta estigui a ple rendiment”.

Fins a la data, el rècord històric de producció de la central hidroelèctrica s’havia registrat l’any 1997, quan es van produir, al llarg dels dotze mesos, 115,8 G2Wh. Així doncs, amb el rècord registrat aquest dimarts, es preveu que a la finalització de l’any la xifra de producció sigui molt superior a l’anterior dada, i podria acostar-se als 120 GWh.

Segons FEDA, la producció del 2020 és molt superior a la mitjana de producció dels darrers anys, que se situa en els 85 GWh, i també es troba per sobre de la registrada el 2019, que va ser de 85,8 GWh. L’augment de la producció “és una molt bona dada per a FEDA i per al país”, ja que l’energia de la central és 100% renovable i, per tant, el percentatge d’energia neta consumida aquest any s’ha incrementat.

El rècord històric està relacionat amb les condiciones climàtices d'enguany i les inversions que s’han fet al llarg dels anys a les instal·lacions

El rècord històric de producció està “molt relacionat” amb les condicions climàtiques registrades durant l’any, que han portat a “una molt bona disponibilitat d’aigua” per produir electricitat. No obstant això, s’ha pogut assolir també “gràcies a les inversions, manteniment i renovacions que s’han fet durant tots aquests anys en les instal·lacions”. De fet, des que FEDA va adquirir la central, ha invertit 35 milions d’euros en obres les obres de les diferents infraestructures “per tal d’ampliar-ne la potència i de garantir que continuï funcionant a ple rendiment”.

A més, “gràcies a la feina de l’equip de FEDA i a l’organització del personal que s’ha dut a terme durant la pandèmia de la Covid-19”, tampoc s’ha hagut d’aturar el funcionament de la central. Així doncs, l’elevada xifra de producció d’enguany repercuteix també positivament en el balanç econòmic de la central, ja que tota l’energia produïda no s’ha hagut d’importar. De fet, FEDA “aprofita sempre l’electricitat produïda per limitar l’impacte dels pics de preu en els mercats de l’electricitat dels països veïns, consumint en els moments més cars l’energia nacional”.

D’aquesta manera, tot i que la producció de la central acostuma a abastir aproximadament el 19% de la demanda del país, el seu impacte “és molt positiu”. En relació amb això, a causa de l’augment de la producció i de la reducció considerable del consum per culpa del coronavirus, la producció de la central abastirà un percentatge més important de la demanda del país.

Etiquetes

Comentaris

Trending