Es manté l’avís groc per calor amb un increment del vent

Protecció Civil i el SAAS recorden les pautes a seguir front a una onada d’aquestes característiques, que poden afectar sobretot a infants i gent gran

Avís meteorologic per a avui divendres
Avís meteorologic per a avui divendres Servei de Meteorologia d'Andorra

El Servei de Meteorologia ha comunicat que es manté l’avís groc per calor, amb un increment del vent de sud-oest a la tarda, i fins demà dissabte al migdia. Protecció Civil i el SAAS han recordat certes pautes bàsiques a seguir davant una onada amb aquestes temperatures tant elevades, que poden afectar principalment als infants i la gent gran.

El vent que s’espera a partir del migdia serà sec i càlid, que farà augmentar la sensació de temperatura elevada, tot això, el dia serà assolellat, però amb núvols alts. De moment, es continua amb l’avís groc, tot i que s’esperen pluges per al diumenge a la tarda, segons explica el Servei de Meteorologia.

D’altra banda, Protecció Civil ha recomanat evitar activitats a l’exterior a les hores centrals del dia, així com una hidratació continua i retirar objectes de balcons que puguin caure. El SAAS també ha aconsellat descansar freqüentment a l’ombra, utilitzar roba lleugera i de colors clars, així com barrets, ulleres de sol i crema de protecció solar. En els dos casos, s’ha demanat tenir especial cura dels nadons, infants, gent gran i malalta.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending