Crida urgent a l’adopció perquè la gossera està a punt d’arribar al col·lapse

Actualment hi ha 42 gossos al refugi, que ha experimentat les darreres setmanes un augment important d’ingressos: un animal nou cada dos dies

Un ca a la gossera.
Un ca a la gossera. SFGA

GosSOS, l’entitat que gestiona la gossera oficial d’Andorra, fa una crida a la ciutadania del Principat perquè adoptin els gossos del refugi i evitar així el col·lapse de l’equipament. Durant les darreres setmanes el ritme d’entrades d’animals al refugi ha estat força alt, com acostuma a passar cada primavera. En el darrer mes hi ha hagut una mitjana d’un ingrés cada dos dies. Tot i que el ritme d’adopcions també és alt, aquest no és suficient per equilibrar-ho amb les nombroses entrades.

Els motius d’entrada de nous gossos són diversos, però en aquest cas, la situació s’ha agreujat, especialment per la cessió d’animals provinents del que es coneix com a nuclis zoològics. La legislació obliga que les persones que tenen cinc o més gossos hagin de tramitar l’establiment d’un nucli zoològic, per garantir les condicions de benestar animal.

Aquest requeriment de benestar animal provoca que determinades persones no vulguin fer la tramitació i/o la inversió de nucli zoològic i acabin fent la cessió dels animals a la gossera. També s’han recollit gossos errants, és a dir trobats a la muntanya o al carrer sense cap tipus de xip o identificació. Finalment, un altre motiu és la impossibilitat d’alguna família o persona gran de continuar amb el gos, ja sigui per motius de salut, econòmics o de marxa del país.

L’EQUIPAMENT 

Tot i que la gossera actual té 42 cubículs i per tant, ja hauria arribat al 100% d’ocupació, el fet que algun dels gossos siguin cadells permet utilitzar els espais interiors per a tenir-los i alliberar algun cubícul per als gossos adults que puguin arribar, però el cert és que la situació és força complicada. 

Per donar solució a aquest problema i també poder tenir els gossos de forma més confortable en el futur, el Govern té en marxa el procés de reforma i ampliació de la gossera, a petició de GosSOS, que preveu la construcció de 34 nous boxs per als animals. Justament aquest 15 de juny és la data límit per la recepció d’ofertes per a realitzar l’obra per part de les empreses andorranes. Des de GosSOS es confia que el procés de licitació sigui àgil per tal que l’obra comenci com més aviat millor. 

Comentaris (26)

Trending