Crida a reforçar el pressupost per netejar els boscos i així evitar incendis

Camp avisa que amb el canvi climàtic el risc forestal anirà a més i considera que cal fer una planta estatal de transformació de la biomassa

Estat en què va quedar la zona cremada als Plans de Ransol.
Estat en què va quedar la zona cremada als Plans de Ransol.

El cònsol de Canillo, Francesc Camp, considera que “hem de reforçar el pressupost de neteja de boscos”. I no sols a la parròquia sinó en el conjunt del país. Després de patir tres petits incendis aquest estiu, Camp creu que la complexitat forestal i el risc de focs “no anirà a menys, anirà a més” i, per tant, cal una aposta més decidida que hauria d’incloure la posada en marxa d’una planta estatal de transformació de la fusta que s’extregui en biomassa.

El mandatari comunal canillenc ha recordat que després de Sant Julià de Lòria, l’extensió de bosc que té Canillo segurament és la segona major del país. En tot cas, “tenim una de les masses forestals més grans d’Andorra” i es destinen 150.000 euros a l’any per a la seva neteja, que acaben sent insuficients. Té clar Camp que caldrà fer una injecció important en propers exercicis. Significativament important. I no només a la parròquia que dirigeix.

Francesc Camp ha reconegut que “el canvi climàtic està impactant molt més” del que ho feia fa pocs anys i, per tant, cal cercar solucions. Aposta el cònsol per posar en marxa una planta estatal de transformació de la fusta en biomassa. “Econòmicament no és rentable”, ha reconegut, però cal cercar altres rendiments, altres objectius. La fusta que es talla als boscos “s’ha de poder reintroduir en format pèl·let o fusta tractada”que pugui cremar en les calderes de biomassa. Ara bé, també ha recordat Camp que no es fa gens sobrat d’aquestes infraestructures, ben al contrari.

Comentaris (9)

Trending