La Comissió Europea inicia les negociacions per a la incorporació d’Andorra al programa Life

El Principat podrà rebre suport financer per a projectes destinats per desenvolupar tècniques i enfocaments ecoinnovadors, intercanvis de bones pràctiques o assessorament en el desenvolupament, la implementació i les lleis mediambientals

Participants en una acció del programa Life.
Participants en una acció del programa Life. Programa Life

La Comissió Europea (CE) ha anunciat aquest dijous que ha iniciat negociacions amb Andorra, Albània, Illes Fèroe, Israel, Moldàvia, Macedònia del Nord i Turquia perquè aquests set països extracomunitaris puguin associar-se al programa Life de protecció del medi ambient i el clima de la UE. El programa Life permetrà que organitzacions públiques i privades d'aquests Estats puguin rebre suport financer per a projectes destinats per desenvolupar tècniques i enfocaments ecoinnovadors, intercanvis de bones pràctiques o assessorament en el desenvolupament, la implementació i les lleis mediambientals, ha indicat la Comissió en un comunicat.

Mentre finalitzen les negociacions d'accés, aquests set països ja poden presentar projectes en el marc de les convocatòries de propostes de Life del 2022 i per rebre finançament hauran d'haver ratificat l'acord. "El medi ambient i el clima no tenen fronteres. Només podem afrontar aquesta triple crisi planetària del canvi climàtic, biodiversitat i contaminació actuant junts", ha assenyalat el comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkievicius, en un comunicat en què ha advocat per augmentar el nombre de països participants del programa LIFE.

El passat mes de maig, el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, va dir que ja estudien quina ha de ser la inversió i quin pot ser el retorn d'entrar a programes com Horitzó Europa o el Life. Segons el cap de Govern, Xavier Espot, "la participació en els programes tindrà un cost econòmic i haurem de tenir molt clar en quins entrem a formar part i en quins no".

Etiquetes

Comentaris

Trending