Comença la campanya de tractament aeri pel control de la processionària

Els set comuns faran entre el 18 i el 21 de setembre el procediment habitual per tenir un control de l’eruga durant l’hivern

Un helicòpter fa tasques d'aplicació del tractament contra la processionària.
Un helicòpter fa tasques d'aplicació del tractament contra la processionària. COMÚ D'ENCAMP

Els set comuns començaran, a partir de dilluns, la campanya de tractament aeri pel control de la processionària del pi. Com és habitual, els treballs es faran amb helicòpter i “amb un material totalment compatible amb l’activitat humana, el medi natural i els animals”.

El Comú d’Andorra la Vella ha informat aquest divendres que dilluns començarà la campanya de tractament aeri de la processionària. Segons el calendari que s’ha establert, es començarà a Encamp i Canillo. El tractament continuarà a Escaldes-Engordany, la Massana i Ordino. A meitat de setmana es realitzarà a Andorra la Vella i, finalment, es tancarà dijous a Sant Julià de Lòria. Amb tot, aquestes previsions poden variar segons la meteorologia i es realitzaran durant el matí fins al migdia.

Aquesta campanya és una continuïtat del pla de control de la població de la processionària als boscos d’Andorra, i el tractament es realitzarà sobre 841 hectàrees de bosc en les diferents parròquies, el que representa el 21% del seu hàbitat natural, estimat en 4.000 hectàrees. Aquest tractament de les zones més afectades i les que són considerades estratègiques permet garantir el control de l’eruga durant el proper hivern en uns nivells majoritàriament baixos.

De la mateixa manera que els darrers anys, el producte utilitzat és biològic autoritzat per la CE pels tractaments aeris de control d’aquest insecte. És compatible amb l’activitat humana (l’apicultura, la recol·lecció de bolets i altres fruits, etc), el medi natural i els animals, sense necessitat de prendre cap mesura de protecció en particular.

El moment escollit coincideix amb les dates en què l’eruga es troba en els primers dies de naixement, quan és més sensible al tractament.

Comentaris

Trending