Col·laboració entre Govern i la Federació de caça per la restauració dels rius

L’entesa preveu que després d’aquelles obres que tinguin afectació sobre el medi aquàtic comportaran una repoblació piscícola i una recuperació dels hàbitats

Presentació de l'acord entre Govern i FACIP
Presentació de l'acord entre Govern i FACIP

La ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, el ministre de Territori i Habitatge, víctor Filloy i el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca (FACIP), Josep Maria Cabanes, han presentat el protocol de col·laboració per impulsar la restauració dels hàbitats dels rius després d’obres que impulsi Govern i que afectin al medi aquàtic.

Concretament, aquesta entesa preveu que les obres que tinguin una afectació sobre el medi aquàtic i, com a conseqüència, una degradació dels hàbitats aquàtics i una minva de les poblacions piscícoles, caldrà fer una repoblació en acabar els treballs, així com també una restauració dels hàbitats.

A més, Calvó ha explicat que en el cas d’obres que tinguin una afectació sobre el medi aquàtic, però que no suposin una minva en les poblacions piscícoles o es valori que es poden recuperar de manera natural, s’impulsaran repoblacions en un altre ecosistema aquàtic, així com una restauració o millora d’hàbitats en altres zones. Filloy, d’altra banda, ha destacat que arran de l’entesa, el Ministeri promotor de les obres preveurà una partida en el pressupost per aquest efecte. Cabanes ha assenyalat que aquest punt reforça la sensibilitat del Ministeri per la natura i suposa impulsar quelcom que fins ara mai s’havia assolit.

En els darrers anys s’ha promogut la pesca sense mort, pràctica sostenible i respectuosa amb les poblacions piscícoles. De fet, Calvó ha emfatitzat que l’evolució d’aquesta pràctica ha evolucionat de forma molt positiva d’ençà la creació del primer permís acotat sense mort el 1997. Actualment, aquest tipus de pràctica representa 1700 pescadors a l’any, més del 40% de la totalitat dels permisos d’acotat expedits, i les llicències turístiques prop del miler, el 30% de les expedides.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending