La campanya contra les emissions d’imatges de curses de braus arriba al Raonador

La Fundació Franz Weber, que denuncia l’absència de resposta de la carta que van enviar a Xavier Espot, ha recorregut ara a aquesta institució per insistir que cal vetar TVE al Principat quan programi l’espai taurí de la polèmica

Comentaris

El programa de la polèmica.
El programa de la polèmica.

La Fundació antitaurina Franz Weber ha fet un pas més en la seva lluita per reclamar que les emissions d’imatges de curses de braus que arriben al país via Televisió Espanyola siguin vetades. Després de la carta que, en el seu dia, es va enviar al cap de Govern -i que, denuncien, no ha tingut cap resposta-, l’entitat ha optat per presentar una queixa davant el Raonador del Ciutadà. L’ONG naturalista segueix defensant que la legislació el Principat avalarien i, de fet, obligarien a prendre mesures perquè el programa taurí que setmanalment emet el canal públic no es pugui veure al país.

Es tracta, admeten des de la Fundació, molt activa a l’Estat veí del sud, justament, en la seva lluita contra aquests espectacles on es maltracta i s’acaba matant molts braus, d’un “pas més” en la seva campanya europea que vol aturar l’emissió de continguts taurins, especialment en aquelles franges d’horari infantil. Un cop passats uns dies de la tramesa de la carta al màxim responsable de l’executiu i vist que no es rebia resposta, han decidit portar la seva queixa davant el Raonador.

El logotip de la Fundació Franz Weber

Relacionat

Una fundació ‘antitaurina’ demana al Govern desconnectar el senyal de TVE a Andorra

La petició de la Fundació Franz Weber és clara: es vol que Andorra Telecom desconnecti l’emissió de TVE quan es programin continguts taurins. Alerten que aquests “vulneren diferents normes del país i poden afectar negativament els menors d’edat”. En aquest sentit, recorden dues lleis en concret: la de protecció animal i la dels drets de la infància.

Denuncien que la televisió pública espanyola emet “un programa amb imatges de violència real contra els braus” i que, a més, està “reforçat amb una narració que avala i, fins i tot, defensa els actes de maltractament”. També posen en relleu que molts cops també es poden veure gravacions amb les cornades que reben els toreros o altres participants en l’esdeveniment.

Vista la inacció d’Espot, s’espera ara que sigui Marc Vila qui actuï ara per fer complir la legislació i demani el vet a aquestes emissions. Des de la Fundació, el responsable de la campanya Infància sense Violència, Rubén Pérez, ha apuntat que “treballem amb diferents administracions públiques al llarg del planeta per prevenir la violència contra els animals i el seu impacte en els infants”. Es defensa que “la nostra proposta al Govern és, justament, avançat cap a aquest diàleg i desterrar continguts audiovisuals que en absolut representen el poble andorrà i que tenen com a fi justificar el maltractament animal”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending