Calvó insta els comuns a mantenir nets els boscos per reduir els estralls de les tempestes

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, diu que encara no s'ha pogut avaluar totalment els danys provocats pel fort vent i la pluja d'aquest dijous

Comentaris

Sílvia Calvó ha inaugurat aquest divendres les Jornades de l'Energia i Ciutats Sostenibles a Sant Julià de Lòria.
Sílvia Calvó ha inaugurat aquest divendres les Jornades de l'Energia i Ciutats Sostenibles a Sant Julià de Lòria. SFGA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sïlvia Calvó ha demanat aquest divendres als comuns perquè procedeixen a la neteja de boscos "que és una tasca necessària". Ho ha dit després que la forta tempesta d'aquest dijous provoqués caigudes d'arbres i destrosses en una zona boscosa entre l'Aldosa i Anyós.

La ministra ha dit que encara no han avaluat els danys i ha recordat que "tenim un bosc que cada vegada s'ha desenvolupat més".i ha afegit que ja faran un balanç dels estralls. L’episodi va ser particularment violent a la parròquia de la Massana i van patir les conseqüències molts dels arbres del costat de la carretera.

Els bombers i els efectius del Coex van treballar en la retirada de l'arbre de grans dimensions que ocupava tota la calçada i mantenia tallada la General 3 entre la Massana i Ordino des de les quatre de la tarda i  després de les cinc que la circulació quedava restablerta a la zona. Queden boscos del país on encara no es té constància dels danys ja sigui perquè no són accessibles en vehicle o perquè no s'hi ha pogut anar a fer la corresponent revisió.

El servei de bombers va anunciar a les xarxes socials que van treballar aquest dijous a la tarda en 30 serveis, per caiguda d'arbres, inundacions d'aparcaments i baixos o per altres incidències derivades de la forta tempesta.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending