Bombers manté el nivell 2 per risc d’incendi al sud i centre del país

El cos d’extinció adverteix que la situació és encara més delicada perquè els dies sense pluja han provocat que els boscos estiguin “més estressats”

L'actual mapa de risc d'incendis.
L'actual mapa de risc d'incendis.

El risc d’incendi als boscos del país continua sent elevat. Especialment, a la zona sud. Així ho han advertit els bombers que, de fet, alerten que la situació és pitjor que fa uns dies perquè el combustible està “més estressat”. Per tant, es prega extremar les precaucions a l’hora de fer sortides a la natura.

Així s’ha indicat des del cos a través de les xarxes socials. El nivell 2, taronja, es manté activat a tota la zona sud del país i la centre-occidentals fins als 2.000 metres. A la resta, però, també hi ha perill. Hi ha activat, en aquest cas, el nivell 1, groc.

Des del cos es posa en relleu que aquests dies les temperatures continuen sent elevades i, per tant, per sobre del que seria normal en aquesta època. I això té conseqüències als boscos. Així, s’avisa que el “combustible està cada cop més estressat”. I, per tant, qualsevol incidència podria provocar un incendi.

El risc es podria mantenir alt fins dijous o divendres. Llavors, és quan s’espera que es pugui produir precipitacions en forma de tempesta que haurien d’ajudar a reduir aquest estrès. Des de Protecció Civil s’ha volgut compartir també a xarxes un petit vídeo amb consells i bones pràctiques que cal seguir en aquests moments delicats al bosc.

Etiquetes

Comentaris

Trending