Els banders constaten el pas d’un os per Andorra

El passat diumenge es van detectar els primers indicis i es va activar el protocol de seguiment, que ha permès trobar el rastre de petjades sobre la neu i el fang

La petjada de l'os a Andorra.
La petjada de l'os a Andorra.

El cos de Banders ha constatat la presència d’un os en territori andorrà gràcies al rastre de les petjades sobre la neu i el fang. Els primers indicis es van localitzar aquest passat diumenge al migdia i, en aquell moment, es va activar el protocol de seguiment de l’animal, tal com marca el procediment. En principi es dirigeix cap a França.

D’aquesta manera, i en primera instància, el protocol estableix que cal fer un seguiment del recorregut que pugui fer l’os, per recercar indicis que permetin identificar-lo. En aquesta primera fase no s’ha pogut ben bé identificar, però els rastres deixats pel mamífer evidencien que va recórrer la zona d’Envalira, el Maià i Incles. També s’ha pogut constatar que hi ha petjades a la Coma de Ransol que estableixen la direcció de l’os cap a França.

El protocol segueix activar i s’ha informat degudament els ramaders de la zona perquè tinguin constància de la situació. En aquesta fase, s’ha constatat que el bestiar de renda roman segur. Així mateix, també s’ha avisat les autoritats dels països veïns per informar-los de la situació. Els banders continuen el seguiment de l’os fins a assegurar que l’animal ha finalitzat la seva estada a Andorra. En aquest sentit, expliquen que la gran activitat humana la medi natural que hi ha al país evita que el mamífer es quedi instal·lat de forma permanent i que, generalment, es desplaça durant la nit.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending