Avís groc per nevades que poden baixar fins als mil metres durant dissabte al matí

Es preveu l’arribada d’un front força actiu aquesta tarda que provocaria precipitacions de consideració al llarg del cap de setmana

Comentaris

L'avís groc està activat de cara al dissabte al matí.
L'avís groc està activat de cara al dissabte al matí.

El cap de setmana de la Constitució serà, climatològicament, complicat. El Servei de Meteorologia ha alertat del risc de precipitacions en forma de neu a bona part del país. Per això, ha activat l’alerta groga, especialment durant el matí de dissabte, tot indicant que la cota de neu podria arribar fins als mil metres.

El culpable d’aquesta situació és un front que s’està ja aproximant al país i que ha d’arribar aquest divendres a la tarda. A diferència dels que han afectat el Principat els últims dies, aquest ve més carregat i provocarà “un canvi de temps notable amb precipitacions generalitzades”. Aquests episodis seran més intensos als matins, tant de dissabte com de diumenge.

En funció de la cota, a més, seran en forma de neu. Durant gran part de l’episodi, es calcula que se situarà a uns 1.700 metres, però durant el dissabte al matí podria caure fins als mil metres. Per això, s’ha decidit activar per a aquelles hores l’avís groc. Es calcula que pot caure fins a “cinc centímetres efímers” als fons de les valls.

Vist aquest risc, des de protecció civil s’ha recordat que cal portar el vehicle correctament equipat. També es demana que abans de fer cap desplaçament es consulti l’estat de les carreteres.

Etiquetes

Comentaris

Trending