Els gasoliners asseguren que la llei els obliga a repercutir la ‘taxa verda’ al consumidor

L'associació d'importadors de carburants indica que no entrarà en el joc de les "desqualificacions" i contradiu Eric Jover assegurant que només han mantingut dues reunions amb el Govern

Sortidors de carburants.
Sortidors de carburants. ARXIU

L'Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants d'Andorra (Asidca) ha respòs per mitjà d'un comunicat a les declaracions del ministre de Finances, Eric Jover, sobre la taxa de carboni que vol impulsar el Govern.  Han opinat que "nosaltres no estem en el joc de les desqualificacions", però han volgut precisar qui ha d'assumir aquest nou impost.

 

En aquest sentit, l'Asidca recorda que l'article 25 de la llei 27/2008 d'impostos especials assenyala que "són obligats tributaris de l'impost especial sobre els hidrocarburs els importadors i els refinadors". Així mateix, l'article 35 de la mateixa llei indica que "l'obligat tributari –és a dir, l'importador– ha de traslladar l'import de les quotes suportades als adquirents dels béns sotmesos a impostos especials".

És davant d'això que l'Asidca afirma que "els importadors l'única cosa que fem és complir i aplicar la llei vigent", que assenyala que l'impost especial s'ha de traslladar als consumidors, contràriament al que ara espera el Govern que facin quan insisteix que han d'assumir tota o una part de la taxa de carboni.

A banda, l'Asidca ha volgut aclarir "que ha mantingut dues reunions amb el Govern i no pas infinitats, com diu Jover". Aquestes van ser amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el mateix Jover i van consistir en la presentació del primer esborrany del projecte de llei, "que va conèixer primer la premsa que l'Asidca".

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending