Andorra registra el primer dia d’estiu de l’any amb 25,1 graus

La temperatura s'ha registrat aquest dimecres a l'estació de la Borda Vidal, tot i que el rècord es va assolir el març del 2014 amb 26,8 graus

Gràfic de temperatures a la Borda Vidal
Gràfic de temperatures a la Borda Vidal Acció Climàtica

Les elevades temperatures que estem tenint durant el març ha provocat que aquest dimecres s’assolís el primer dia d’estiu al país després que el termòmetre s’enfilés fins als 25,1 graus a la Borda Vida. Des d’Acció Climàtica recorden que des de l’Organització Mundial de la Meteorologia es va establir que un dia d’estiu era a partir dels 25 graus. Tot i això, el rècord de temperatura màxima a l’estació va ser el març del 2014 amb 26,8 graus.

La primavera va començar tot just fa poc més d’una setmana, però les altes temperatures que estem tenint per l’època de l’any fa que ahir ja es registrés el primer dia d’estiu. Acció Climàtica ha posat en relleu que l’estació meteorològica de la Borda Vida, la que està a menys altitud del Principat va arribar als 25,1 graus, quan la temperatura habitual hauria d’haver estat de 12 graus menys per un 29 de març. Per convenció de l’Organització Mundial de Meteorologia es va establir que un dia d’estiu s’entenia quan el termòmetre arriba o supera els 25 graus.

Ens hem de remuntar el març del 2014 per trobar el rècord de temperatura en aquesta estació meteorològica quan es van registrar 26,8 graus. Segons s’explica des d’Acció Climàtica, aquella calorada va provocar un fort i extens episodi d'allaus de neu humida després d'una temporada hivernal amb acumulacions per sobre de la mitjana. El número de dies d'estiu és un indicador climàtic que serveix per analitzar la quantitat de dies càlids que tenim durant un període.

El Servei Meteorològic d’Andorra preveu l’arribada d’un front de cara el cap de setmana que portarà una disminució de les temperatures i precipitacions en forma de neu, que dissabte a la nit podrien baixar fins als 1.000 metres.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending