Andorra participa en la conferència ministerial de medi ambient i canvi climàtic

La trobada es va recuperar després que el Principat ho impulsés durant la Secretaria Pro Tempore, després d’onze anys sense celebrar-se

Un moment de la trobada ministerial a Santo Domingo.
Un moment de la trobada ministerial a Santo Domingo.

La capital de la República Dominicana està acollint aquest dilluns i dimarts la XI conferència ministerial de medi ambient i canvi climàtic, en el marc de la XXVIII Cimera Iberoamericana que enguany presideix el mateix país. La reunió té un caràcter especial per Andorra, ja que la trobada de ministres de medi ambient de la regió es va recuperar sota la Secretaria Pro Tempore (SPT) del Principat després d’onze anys sense celebrar-se.

D’aquesta mateixa manera, i durant la presidència de la Cimera per part d’Andorra, també es va impulsar l'agenda ambiental iberoamericana (aprovada al setembre del 2020). El Principat està representat a la XI conferència ministerial de medi ambient i canvi climàtic per la directora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, i el director d'energia i canvi climàtic, Carles Miquel.

En la jornada d’aquest dimarts s'està negociant una declaració ministerial que impulsi el compromís i l'acció de la regió iberoamericana en les temàtiques i els reptes globals als quals cal fer front per frenar l’increment de les temperatures i al canvi climàtic.

A més, la reunió ha comptat amb diverses sessions temàtiques en les quals s'ha tractat la necessitat de promoure una carta mediambiental iberoamericana, les línies d'acció estratègiques amb la gestió integral dels recursos hídrics, la biodiversitat i la conservació, així com el finançament climàtic. En aquest marc, Andorra ha exposat la seva experiència en les diferents matèries.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending