Andorra formalitza l'adhesió a la declaració sobre la infància, la joventut i l’acció climàtica

La ministra Sílvia Calvó ha rubricat el primer compromís d’aquest tipus que pretén accelerar les polítiques inclusives centrades en aquest sector de la població

Sílvia Calvó amb altres participants a la trobada fotografiats amb la declaració.
Sílvia Calvó amb altres participants a la trobada fotografiats amb la declaració. SFGA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha formalitzat l’adhesió d’Andorra a la declaració sobre la infància, la joventut i l’acció climàtica en un acte a la Conferència de les Parts sobre el Canvi Climàtic (COP26). Ha recordat que Andorra té molt en compte el paper dels joves en l'acció climàtica a nivell de país.

Calvó, ha participat aquest dijous a l’esdeveniment paral·lel ‘La crisi climàtica, una crisi dels drets dels infants; garantir que els nens ocupin el lloc que els correspon al centre de les decisions i l'ambició sobre el canvi climàtic’. La trobada, en el marc de la celebració de la Conferència de les Parts sobre el Canvi Climàtic (COP26) que s’organitza a Glasgow, ha permès formalitzar l’adhesió d’Andorra a la Declaració sobre la infància, la joventut i l’acció climàtica a la qual el país s’hi ha afegit recentment.

La declaració, impulsada per Unicef, és el primer compromís d’aquest tipus que pretén accelerar les polítiques i accions climàtiques inclusives centrades en els infants i joves a nivell nacional i mundial. Actualment hi ha prop de vint països adherits a la resolució que busca impulsar i reforçar la implicació dels joves en la presa de decisions polítiques i posar en relleu els drets dels infants i joves a un clima segur i un medi ambient saludable.

Precisament, Calvó ha recordat que Andorra té en compte i present els joves en l’acció climàtica nacional. Des de la creació de la Comissió nacional de l’energia i del canvi climàtic els joves hi prenen part com a membres i han contribuït a l’elaboració de l’Estratègia nacional de l’energia i del canvi climàtic i de la mobilitat. A més, van ser incorporades la majoria de les propostes dels joves en la Declaració d’emergència climàtica del Consell General del 2020.

Recentment, una delegació de joves va participar fa unes setmanes en la conferència juvenil en el marc de la Pre-COP26. De fet, una de les demandes que van sorgir de la cimera ‘Youth4Climate’ va ser la d’enfortit i millorar l’educació en matèria de canvi climàtic.

Etiquetes

Comentaris

Trending