Andorra celebrarà el primer seminari forestal

S'inclou en el projecte OPCC-Adapyr per la cooperació transfronterera en matèria de boscos i de canvi climàtic

Andorra serà la seu d'un seminari sobre els boscos.
Andorra serà la seu d'un seminari sobre els boscos. ARXIU

Andorra celebrarà el primer seminari forestal en el marc del projecte OPCC-Adapyr per la cooperació transfronterera en matèria de boscos i de canvi climàtic. El seminari està organitzat per Andorra Recerca + Innovació i Forespir, amb la col·laboració de nombrosos conferenciants i el suport de l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic.

Aquest seminari s'emmarca en el context de canvi global que afecta especialment a les zones de muntanya, com és el cas dels Pirineus. En aquest sentit, els boscos ajuden a mitigar el canvi climàtic i alhora en pateixen les conseqüències. Nombrosos estudis apunten a un increment de la mortalitat i de la decrepitud dels boscos pirinencs, i assenyalen la necessitat d'impulsar una silvicultura que permeti millorar l'embornal de CO2 així com de mitigar els efectes del canvi climàtic. Aquesta silvicultura ha de permetre, a més, l'aprovisionament de béns i serveis forestals indispensables per fer possible la transició energètica, i impulsar una economia circular cap a la revalorització dels productes forestals, situant els boscos en primer pla.

Aquest seminari vol difondre la situació dels boscos a través de la recerca i posar el focus sobre els riscos, la gestió i l'adaptació forestal en el context de canvi global. La jornada constarà d'una part de conferències i intercanvi a la sala Consòrcia del Centre de congressos d'Andorra la Vella, i a la tarda hi haurà una sortida de camp al bosc de la Comella. El seminari és gratuït, però cal inscripció prèvia.

Etiquetes

Comentaris

Trending