S’amplia sis mesos el termini per al genotipatge dels gossos

Els propietaris dels animals podran fer els anàlisis per enregistrar-los al RAC fins al 14 de juny del 2022

Un dels anuncis de la campanya per fomentar les mostres d'ADN als gossos.
Un dels anuncis de la campanya per fomentar les mostres d'ADN als gossos. T. S.

El Consell de Ministres ha aprovat la modificació per allargar el termini per dur a terme el genotipatge dels gossos arreu del territori nacional que consten censats al Registre d’Animals de Companyia (RAC). Així, els propietaris tindran sis mesos més per a beneficiar-se de l’acord entre comuns i veterinaris i fer aquesta prova d’ADN als seus cans mitjançant una subvenció que els eximeix de pagar-la al complet.

Així, s’estableix un nou termini que, en principi, serà transitori, i que s’allargarà fins al 14 de juny de 2022 perquè els propietaris d’animals procedeixin a efectuar els anàlisis per a poder obtenir i registrar al RAC les dades del seu genotipatge. A partir d’aquesta nova data, els comuns deixaran de subvencionar el cost de les anàlisi que comporta l’obtenció d’aquestes dades genètiques dels gossos i els propietaris tindran l’obligació d’assumir el cost corresponent.

La finalitat d’aquest cens mitjançant l’ús dels perfils genètics que es promouen els comuns és la de poder disposar d’un sistema que permeti identificar, a través de les mostres biològiques, aquells propietaris que tenen comportaments incívics quan els treuen a la via pública. La idea del projecte és també donar resposta a les nombroses queixes ciutadanes que els comuns reben per raons de manca d’higiene a les voreres i altres indrets d’accés públic de les zones urbanes i periurbanes d’arreu del territori.

Comentaris

Trending