Alumnes del Lycée presenten un sistema que aprofita les energies renovables per a escalfar les llars

El panell aerosolar és el primer exemple del conveni de patrocini de FEDA per a la realització d’aquests projectes educatius, amb l’objectiu d’aprofundir en la divulgació de la transició energètica i les solucions sostenibles

Tres alumnes del Lycée Comte de Foix durant la presentació.
Tres alumnes del Lycée Comte de Foix durant la presentació. FEDA

Un grup d’alumnes del Lycée Comte de Foix han presentat aquest dimecres al Museu de l'Electricitat un sistema basat en l’aprofitament de les energies renovables per a la calefacció de les llars. Es tracta d'un panell aerosolar i és el primer exemple del conveni de patrocini de FEDA per a la realització d’aquests projectes educatius, amb l’objectiu d’aprofundir en la divulgació de la transició energètica i les solucions sostenibles.

 

El director general de FEDA, Albert Moles ha felicitat els alumnes per ser divulgadors de les energies renovables. La instal·lació consta d'una part de panells i un microcontrolador que regula l'eficiència de la calefacció autònomament i es calcula que el sistema permetrà estalviar un quart del consum de calefacció d'un espai de 40m2.  En el projecte hi han participat 14 alumnes de la Première-Section européenne. Han fet una estada formativa a Nantes per poder acabar la fabricació del sistema. FEDA ha aportat 5.000 euros per cobrir les despeses de desplaçament i manutenció de l'alumnat participant

Els alumnes han fet pràctiques dins l'escola col·laboradora, Enerlog, amb formacions en enginyeria per construir els panells. També han rebut formació sobre programació de microcontroladors Arduino i han efectuat visites de caràcter cultural i per conèixer una empresa naval de la zona.

Des de FEDA s'ha destacat que els alumnes han demostrat tenir una gran conciència sobre la crisi climàtica i energètica que viu el planeta. Han estat seleccionats entre els més destacats dels concursos 'Cgénial-Lycée' i 'Les Génies de la construction'.

Comentaris

Trending