Alerta taronja per un episodi de fort vent previst per aquesta tarda

Protecció Civil recomana retirar de balcons i finestres objectes que puguin caure i ser extremadament curosos si es fan activitats a la muntanya

El mapa de perill amb l'avís taronja pel vent.
El mapa de perill amb l'avís taronja pel vent.

El departament de Protecció Civil ha activat una prealerta després que el Servei Meteorològic hagi emès aquest dimarts al matí l’avís taronja per un episodi de vent. Es preveu que aquest es produeixi, aproximadament, entre les sis de la tarda i les nou del vespre. Així doncs, es demana precaucions com ara retirar objectes de balcons o finestres que puguin arribar a caure.

L’alerta ve després de comprovar com la previsió indica que la calor extrema faci créixer nuclis convectius a la península que es pensa que arribaran a última hora de la tarda o al vespre al Principat, de forma breu però violenta. Poden comportar fenòmens extrems en forma de ràfegues de vent i activitat elèctrica que podria arribar a ser seca. Es preveuen ràfegues de 100 quilòmetres per hora als fons de vall i de fins a 120 als cims.

Per això, es recomana a la població que retiri i asseguri els objectes que puguin caure dels balcons i terrasses i que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals així com abaixar les persianes durant els episodis de vent, evitar activitats a l’exterior en zones de muntanya i extremar la precaució en general. Des de Govern també s’ha deixat clar que el Servei Meteorològic, Protecció Civil, Mobilitat i Cossos Especials romanen atents a l’evolució d’aquest front.

Comentaris (4)

Trending