Alerta pel risc d’allaus després de la darrera nevada

Protecció Civil i el Servei de Meteorologia avisen que la pujada de temperatures pot provocar moviments i recomanen que qui surti a la muntanya vagi equipat en cas d’haver de fer un rescat

Comentaris

Estat de la neu a una de les zones de muntanya del país.
Estat de la neu a una de les zones de muntanya del país. Banders

El Servei Meteorològic i Protecció Civil han advertit que la nevada caiguda a cotes altes entre dimarts i dimecres, combinada amb la pujada de temperatures, ha fet incrementar el risc d’allaus a la muntanya. Per això es recomana precaució a les persones que aquest dijous o ja durant el cap de setmana vulguin fer sortides. Es demana que es porti equipament per afrontar una situació en la qual alguna persona pugui quedar colgada per una esllavissada.

Des del Servei Meteorològics s’explica que el sol i la pujada de temperatures humitejarà la neu caiguda els darrers dies. Això provocarà nombroses allaus petites. I aquestes representen un risc.

Per això, des de Protecció Civil, via xarxes socials, s’ha demanat “precaució en les vostres sortides a la muntanya”. Es demana específicament que es vagi “equipats amb pala, sonda i DVA”. A la vegada, es recorda que “tan important com portar el material de rescat és saber utilitzar-lo”.

Etiquetes

Comentaris

Trending