Ad.Hoc reitera la necessitat que Andorra sigui “un país sostenible”

Un muntatge audiovisual denuncia la intervenció humana i que està canviant per complet el paisatge del Principat

El col·lectiu Ad.Hoc ha tornat a remoure consciència amb un muntatge audiovisual sobre la destrucció que està patint el medi ambient del principat amb la intervenció humana amb diferents finalitats i que estan provocant canvis en el paisatge del país.

El moviment ciutadà Ad.Hoc ha tornat a denunciar la destrucció que s’està fent de la flora i la fauna del país en benefici del turisme i construccions immobiliàries i reclama ser “un país sostenible”. Amb un muntatge musical treu paisatge sense intervenció humana i es demana si “ho deixarem perdre”. Com a contraposició, mostra les torres que s’estan construint al Clot d’Emprivat d’Escaldes-Engordany, restes de construcció enmig del medi ambient o intervenció humana amb escultures enlloc remots de la naturalesa, entre altres. A partir d’aquí reclamen poder viure “respectant la natura”, “gaudir de la natura” i “poder veure el sol i les muntanyes”.

De fet, amb la filosofia que va néixer-debatre sobre el futur d’Andorra-, es mostra crític com s’està venent el territori per treure profit de la construcció o el turisme, així com menciona la instal·lació del laboratori de Grifols. De fet, aquesta no és la primera vegada que posa el dit a la llaga en aquest darrer tema i és que fa uns dies va trametre a la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, una carta per demanar que no es reconegui Andorra com a reserva de la biosfera pel fet que “no només destrueix el paisatge i els seus recursos, sinó també el benestar dels seus habitants”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending