Activat l’avís taronja al centre i sud del país per l’onada de calor i nivell 2 d’incendis

Les temperatures màximes a la capital oscil·laran entre els 34 graus (aquest divendres) i els 37 (dilluns vinent)

Avís taronja
Avís taronja

El Servei Metrològic ha activat l’avís taronja des d’aquest divendres i fins dilluns per l’onada de calor al centre i sud del país. Les altes pressions faran que les temperatures màximes arribin als 37 graus a Andorra la Vella i això fa que el perill d’incendis estigui a nivell 2 en aquesta zona del Principat.

Nova onada de calor que afectarà aquests dies el país i això ha obligat al Servei Meteorològic ha activat l’avís taronja per temperatures elevades al centre i sud. La massa d’aire càlid provocarà que les temperatures màximes arribin als 34 graus aquest divendres a Andorra la Vella i 29 graus a 1.500 metres. Demà i diumenge el mercuri s’enfilarà fins als 36 graus a la capital i dilluns és quan s’assolirà el pic més alt arribant als 37 graus, 32 a 1.500 metres i 20 al Pas de la Casa.

Aquesta situació ha provocat que el perill d’incendis s’hagi situat a nivell 2 en aquestes zones després d’acumular dies sense precipitació, amb temperatures altes i humitats relativament baixes de dia i que no es recuperen de nit. Des de Protecció Civil es demana evitar sortir al carrer en les hores centrals del dia, hidratar-se amb freqüència i estar atents a les persones grans i als infants.

Comentaris

Trending