Activat l’avís groc per temperatures altes a tot el país

El Servei Meteorològic preveu que amb l'onada de calor s’arribin als 34 graus a Andorra la Vella i als 30 a 1.500 metres

Avís groc per temperatures altes
Avís groc per temperatures altes

El Servei Meteorològic ha activat l’avís groc per altes temperatures a tot el país aquest dilluns, a causa de l’onada de calor. S’esperen que les temperatures màximes arribin als 34 graus a Andorra la Vella i les mínimes de 18. Tot i això, al nord del país serà menys persistent, perquè una línia d’inestabilitat pot portar tempestes demà al vespre.

La calor serà la protagonista els propers dies, ja que el país continua sota el domini de la dorsal anticiclònica que fa pujar de latitud una massa de pols en suspensió. Això està provocant un increment de temperatures, que ha fet que s’hagi activat l’avís groc.

El Servei Meteorològic d’Andorra preveu una temperatura màxima a la capital del país de 34 graus, mentre que a 1.500 metres s’arribarà als 30. Les mínimes no arribaran als 20 graus a Andorra la Vella i es quedaran als 18 graus.

Aquesta situació es preveu que continuï fins dimecres, perquè a partir de dijous el pas d’una línia d’inestabilitat en alçada donarà per finalitzar el pic de calor i a la tarda es podria escapar algun ruixat. El mercuri recularia i les temperatures màximes rondarien els 27 graus.

Etiquetes

Comentaris

Trending